Bij
Overlijden

Wat te doen?

Wat te doen na overlijden? Laat het moment even doordringen, neem de tijd samen. Er is geen haast. Informeer eerst de mensen die belangrijk voor je zijn. Daarna dan kun je contact opnemen met de (huis)arts. Bel ons zodra de arts het overlijden heeft vastgesteld, dan kunnen wij je helpen met de formaliteiten.

We werken samen met alle uitvaartverzekeraars.

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar: 020 2157949

BIJ OVERLIJDEN

neem samen de tijd – er is geen haast

Je hoeft niet direct van alles te gaan regelen als iemand is overleden. Neem samen eerst even de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt. Wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt, mag je ons bellen (dag en nacht) op telefoonnummer: 020 2157949.

Arts bellen

Als iemand thuis is overleden, dan bel je – als je eraan toe bent – de (huis)arts. De arts komt om het overlijden vast te stellen en schrijft een verklaring van overlijden. Daarna neem je contact op met ons en kunnen wij helpen bij de eerste stappen: de laatste verzorging, uitzoeken van de lievelingskleren en meedenken over de laatste plek/opbaring – thuis of bij een uitvaartcentrum. De dagen erna bespreken we samen wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een begrafenis of crematie. Meer informatie vind je onder wensen

De eerste dag

Op de eerste dag bespreken we samen de globale opzet van de uitvaart: De dag van afscheid, het tijdstip en de locatie, de rouwkaart, wel of geen condoleance, de locatie, grafrecht, begraafplaats of crematorium. In de dagen die volgen bespreken we jullie wensen; het vervoer, de bloemen, muziek. Wij nemen uit handen waar behoefte aan is. Op de dag van de uitvaart zorgen wij ervoor dat alles gebeurt zoals we hebben besproken.

Bron: Imre van Buren, Koestersteen, Eva Schreuder

De dagen na overlijden

In de dagen na overlijden moet er in korte tijd veel worden geregeld en gedaan. Als de arts het overlijden heeft vastgesteld, ontvang je een verklaring van overlijden. Deze verklaring is nodig om op een later tijdstip aangifte te kunnen doen bij de burgelijke stand en om te mogen begraven of cremeren. Na afgifte van die verklaring kun je ons bellen om te helpen bij de verzorging; wassen, de favoriete kleding.  Als je dit niet zelf wil of kan doen, dan zorgen wij voor de juiste mensen. We bespreken samen de mogelijkheden van opbaring met koeling of zonder koeling (thanatopraxie). En of jullie voor opbaren thuis kiezen of liever bij een uitvaartcentrum.