uitvaart1001lichtjes-galuh-hari-setiawan-inspiratie-afscheid

Adviesgesprek

Nadenken of praten over de dood blijft voor velen een lastig onderwerp. Liever niet. Toch kan het voor jezelf en de nabestaanden een fijne en rustgevende gedachte zijn als jouw wensen ergens terug te vinden zijn. Voel je de behoefte om jouw keuzes vast te leggen? Wij bieden een adviesgesprek (thuis of of online).

Fotocredits: unsplash, galuh-hari-setiawan

Wensen vastleggen

Nadenken over je afscheid? Wanneer doe je dat? Eigenlijk kan dat op elk moment in je leven. En ziek hoef je er zeker niet voor te zijn.

Een adviesgesprek duurt zo’n 1,5 uur en kan bij jullie thuis plaatsvinden of desgewenst online. Samen bespreken we jullie wensen. Hoe ziet jouw afscheid eruit? Nog niet zo’n makkelijke vraag. Na afloop ontvangen jullie een samenvatting met daarin alle besproken wensen, om goed te bewaren voor als het zover is. De kosten voor een adviesgesprek zijn € 165,00* exclusief  eventuele reiskosten en parkeerkosten (door heel Nederland).

* Indien jullie ervoor kiezen de uitvaart door ons te laten verzorgen worden de kosten van het adviesgesprek in mindering gebracht op ons begeleidingsfee.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-afscheidswensen
uitvaart1001lichtjes wensenboekje uitvaart afscheid nemen persoonlijke wensen

Ervaringen nabestaanden

Mijn vrouw zag al enige tijd haar dood aankomen en wilde haar afscheid vroegtijdig regelen. In 1001lichtjes vonden we de begeleiders, die zich hierin herkenden en goed konden meedenken. Zo waren we in staat vooraf het afscheid en de begrafenis regelen. Dit gaf heel veel rust in de periode van sterven tot begraven. Richard en Liesbeth hebben heel veel voor ons kunnen doen, terwijl we toch de regie konden houden. Ik ben daar zeer dankbaar voor.

Cees

Enorm dankbaar voor je hulp, begeleiding en het meedenken in alles Liesbeth. Kalm, maar heel warm. Bijna onzichtbaar, maar ook weer zo duidelijk aanwezig, daar waar nodig. Jij hebt structuur kunnen aanbrengen binnen alle hectiek en geregel. Er was ruimte voor verdriet, maar zeker ook voor alle liefde die wij voelden. Wij hebben jouw begeleiding als heel erg fijn en o zo nodig ervaren. Iedereen die wij spreken is verrast over de schoonheid en eigenheid van de uitvaart. Verdrietig, maar zeker ook vrolijk en liefdevol, fijn, mooi, prachtig, bijzonder, geen woorden voor…… allemaal reacties…. De kist met het kunstwerk van Angelo wordt als meest bijzonder genoemd. En zelf zijn wij jou – en de kunstenaar niet te vergeten – daar ook heel erg dankbaar voor. Zonder jou hadden wij nooit op dit idee gekomen. Met elkaar hebben wij er voor Angelo – ondanks het intense verdriet – een warm, liefdevol afscheid van weten te maken. En daar zijn wij jou heel erg dankbaar voor.

Katja S.

Wij willen je/jullie nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding van de afgelopen 12 dagen. Alle adviezen, suggesties en persoonlijke zorg waren zo waardevol. We kijken terug op een prachtig afscheid van Jaap. Het had niet beter gekund. Het ‘rommelige’ loopje voor de auto uit (typisch iets voor ons en Jaap😊), de mooie simpele kist, het prachtige boeket, de rust die je, ondanks de strakke tijdsplanning, hebt bewaard en bewaakt, je zorg in de koffiekamer. En nu zijn we moe en een beetje leeg. Dat hoort zo en we gaan ons leven weer oppakken.
Marita S.

Het afscheid van mijn grote liefde Loek is helemaal geworden zoals wij wensten. Wij wilde graag een persoonlijk afscheid, een afscheid zoals bij ons past. Het was heel prettig communiceren met Liesbeth. Zij was zeer betrokken en heel dichtbij voor alle vragen, opmerkingen enz. Het had niet mooier kunnen zijn ❤️

Nancy S.

I was very pleased with the help of Richard and Liesbeth who helped organise funeral of a close friend. They were wonderful support, very professional, giving always a discreet advice what is the best to do and organise the funeral. It was especially important for me who did not have any experience with how things work in the Netherlands. They were very punctual, reliable, patient and responsive. There was not a single miss in the organisation. Last-minute requests were accommodated quickly and kindly. I cannot recommend the company enough. Thank you for everything!
Maja V.

Jullie waren geweldig en liefdevol. Ik denk niet dat Sjaak gevonden zou hebben dat ook maar “iets” beter had gekund.
Het is fijn en troostend dat het afscheid van mijn lief zoveel liefde en zoveel schoonheid in zich draagt. Wil je de mevrouw van de bloemen vele malen dank zeggen: 3 x in de roos dit stuk, met echt zijn lievelingsbloemen zoals de kievitsbloem en de klaproos. Ook de hapjes waren voortreffelijk. De kist was prachtig en zelfs de auto. Ik ben jou en Richard en de mensen van de kerk daar erg dankbaar voor! Duizend maal dank! 

Marianne K.

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder.

Loes H.

Via deze weg wil ik jullie beiden nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding en alle hulp bij de uitvaart van Renée. Vanaf het eerste gesprek zaterdag waren we erg blij met jullie menselijke en begripvolle aanpak en wij kijken alledrie achteraf met een fijn gevoel terug op de dienst. Ook hebben we veel troostende en mooie reacties gehad van zowel aanwezigen als kijkers van de livestream. 

Lennert F.

Vandaag een maand geleden was het afscheid van mijn liefste dochter en zusje van Naomi: Zoé Sterre. Een afscheid waarin zijzelf haar regie heeft kunnen nemen. Zoé haar afscheid is door Liesbeth en Richard geworden hoe zij dat zelf wilde. Met alle liefde heeft 1001lichtjes ervoor gezorgd dat wij als mama en zus kunnen terugkijken op een liefdevol afscheid. Liesbeth die samen met mij mijn dochter zo liefdevol na haar sterven naar haar kist bracht. Van de kaart, de kist, de locatie, de muziek, de fotograaf, de bloemen, alles klopte. De creatieve mensen die zo betrokken zijn en die allemaal met zoveel liefde hebben meegedacht met Zoé haar laatste wens hebben haar afscheid tot een voor ons troostend geheel gemaakt.  Een afscheid waar wij met liefde en warmte op terugkijken. Ondanks al het verdriet. 

Mariëlle en Naomi - mama en zus van Zoé Sterre

Wij zijn ontzettend blij met de begeleiding van 1001lichtjes bij het afscheid van Inge en we zijn Liesbeth en Richard dankbaar voor hun liefdevolle ondersteuning. Een uitvaart regelen vergt een bijzondere combinatie van praktisch organisatorisch talent enerzijds en empathie en ruimte voor emoties anderzijds. Dat is precies wat Liesbeth en Richard te bieden hebben: een koel hoofd en een warm hart. Het afscheid van Inge had niet mooier kunnen zijn. Liesbeth hielp ons over de drempel om de laatste verzorging van Inge op ons te nemen; een helend en liefdevol ritueel dat we niet hadden willen missen. In een mooie mand met prachtige bloemen hebben we Inge op een zonnige winterse vrijdag per boot naar haar graf begeleid waarbij we onderweg onze laatste woorden aan haar hebben meegegeven. De boot, de hapjes, de drankjes, de muziek: alles klopte. Inge zou het zelf schitterend hebben gevonden en dat is een heel troostende gedachte.

Wim, Mirjam en Maarten

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 1001lichtjes exact weet hoe ze iemand een heel mooi, persoonlijk en niet standaard eerbetoon kunnen geven. Hele fijne herinneringen aan het afscheid van mijn vader.

Babette

Fijne invoelende begeleiding en alles heel goed geregeld. Attent en bescheiden, maar ook slagvaardig en praktisch. Afstemming met ons over wat we zelf konden en wilden doen. Er werd alles aan gedaan om uitvaart en organisatie op ons budget aan te laten sluiten. Het was mooi en we zijn blij dat jullie ons hebben geholpen!

Margriet

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst.

Marije D.

5 sterren voor 1001lichtjes! Ze nemen veel uit handen, denken met je mee, en zoeken oplossingen als dingen onmogelijk lijken. Echt ontzettend fijn!!

Delfi

Lieve Richard en Liesbeth, Enorm bedankt voor de mooie en zeer goed georganiseerde uitvaart en het inbrengen van ideeën. We hebben nu een goed en rustig gevoel en mooie dagen om aan terug te denken met veel warme tranen. Vooral voor mijn moeder helpt het enorm voor de verwerking en het weer oppakken van haar eigen leven. Dank jullie zeer veel.

Astrid F.

Alles naar wens uitgevoerd. Wij zijn meer dan tevreden hoe alles geregeld was.
Richard G.

Een dierbare verliezen is zwaar, opeens zijn wij geen kind meer. Mijn zus en ik hebben het afscheid van onze moeder als heel fijn ervaren, Richard kende ik van een aantal jaar geleden. Liesbeth en Richard hebben ons op een bijzondere manier bijgestaan in de moeilijke dagen van afscheid nemen. Ik was op dat moment zelf niet in staat om te bedenken op wat voor manier ik afscheid wilde nemen. Richard kwam met mooie ideeën, wat leidde tot een prachtig afscheid. Liesbeth en Richard onze dank is groot!

Anita M.

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. 

Joke K.