Kosten
+ budget

Wat kost een uitvaart

Wij vinden het belangrijk om transparant te werken en creatief mee te denken met de nabestaanden. Er komt veel kijken bij het vormgeven van een uitvaart en de kosten kunnen soms aardig oplopen. Voor ieder budget kan een persoonlijke uitvaart worden verzorgd.

Sommige mensen vinden het fijn om zoveel mogelijk zelf te organiseren. Anderen geven graag zoveel mogelijk uit handen. Samen bespreken we jullie wensen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Foto rouwboeket: Afscheidstuintjes.nl

De kosten van een uitvaart

Globaal kost een uitvaart tussen de 5000 en 12000 Euro. Minder of meer kan ook, dit hangt af van hetgeen je allemaal zelf doet en de keuzes die worden gemaakt. Het verschil kan zitten in het aantal mensen, de baar, mand, wade of kist, de (duur van de) huur van een opbaar-  en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, de rouwkaart, bloemen, advertentie, de catering etc. Zelf de kist dragen scheelt bijvoorbeeld het inhuren van dragers. Thuis opbaren is vaak goedkoper dan opbaren in een uitvaartcentrum.

  • Tarief complete begeleiding

Voor een complete begeleiding rekenen wij een vast tarief van € 1975 (incl btw). Hiervoor staan wij de hele uitvaartweek tot jullie beschikking. We begeleiden de uitvaart van het moment na overlijden tot en met de dag van de uitvaart, inclusief de wettelijke formaliteiten en regelen alles wat nodig is tegen inkoopprijs. Wij bieden mooie, betaalbare alternatieven om een afscheid nog persoonlijker te maken. 

transparant

In de uitvaartwereld is het niet ongebruikelijk om marge te maken op een kist etc. Wij zijn altijd transparant over de kosten en rekenen gewoon één op één de inkoopprijzen door. De dag na de uitvaartbespreking sturen wij een nauwkeurige kostenindicatie, zodat direct duidelijk is wat de uitvaart zal kosten. In sommige gevallen vraagt een uitvaartbegeleidingstraject meer aandacht en tijd dan gemiddeld. Wij zullen dan in overleg met jullie de extra uren in rekening brengen. Vraagt een uitvaartbegeleidingstraject minder tijd, dan zal een aantal uren in mindering worden gebracht.

Contact opnemen: 020 2157949

Klein budget

Is er maar een klein budget beschikbaar? Wij denken met je mee om binnen dit budget toch een bijzondere uitvaart te regelen. Samen gaan we samen op zoek naar de de best passende beslissingen. Werk uit onze handen nemen kan dan zeker voor een kostenbesparing zorgen. We zijn er om jullie te helpen.

Voorbeeld mogelijkheden en indicatie kosten