witte takjes illustratie claire van heukelom uitvaart1001lichtjes

Kosten
+ budget

Wat kost een uitvaart

Wij vinden het belangrijk om transparant te werken en creatief mee te denken met de nabestaanden. Er komt veel kijken bij het vormgeven van een uitvaart en de kosten kunnen soms aardig oplopen. Voor ieder budget kan een persoonlijke uitvaart worden verzorgd. Samen bespreken we de wensen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Foto rouwboeket: Afscheidstuintjes.nl

De kosten van een uitvaart

Globaal kost een uitvaart tussen de 3500 en 12000 Euro. Minder of meer kan ook, dit hangt af van de keuzes die worden gemaakt. Het verschil kan zitten in het aantal mensen, de baar, mand, wade of kist, de (duur van de) huur van een opbaar-  en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, de rouwkaart, bloemen, advertentie, de catering etc. Zelf de kist dragen scheelt bijvoorbeeld het inhuren van dragers. Thuis opbaren is vaak goedkoper dan opbaren in een uitvaartcentrum.

JE MAG ONS ALTIJD OM ADVIES VRAGEN. IN HET GEVAL JE VEEL ZELF WIL DOEN KUNNEN WIJ JE OP WEG HELPEN IN DE VEELAL GESLOTEN UITVAARTWERELD.
  • Tarief complete begeleiding

Voor een complete begeleiding rekenen wij een vast tarief van € 1850 (incl btw). Hiervoor staan wij de hele uitvaartweek tot jullie beschikking. We begeleiden de uitvaart van het moment na overlijden tot en met de dag van de uitvaart, inclusief de wettelijke formaliteiten. De ervaring leert dat dit tussen de 15 en 20 uur kost. Wij bieden mooie, betaalbare alternatieven om een afscheid nog persoonlijker te maken.

transparant

In de uitvaartwereld is het niet ongebruikelijk om marge te maken op een kist etc. Wij zijn altijd transparant over de kosten en rekenen gewoon één op één de inkoopprijzen door. De dag na de uitvaartbespreking sturen wij een nauwkeurige kostenindicatie, zodat direct duidelijk is wat de uitvaart zal kosten. In sommige gevallen vraagt een uitvaartbegeleidingstraject meer aandacht en tijd dan gemiddeld. Wij zullen dan in overleg met jullie de extra uren in rekening brengen. Vraagt een uitvaartbegeleidingstraject minder dan 15 uur, dan zal dit aantal uren in mindering worden gebracht.

rijen houten stoelen op het strand als bijzondere afscheidsbijeenkomst op een strand uitvaart 1001lichtjes inspiratie

Klein budget

Is er maar een klein budget beschikbaar? Wij denken met je mee om binnen dit budget toch een bijzondere uitvaart te regelen. Binnen jullie budget gaan we samen op zoek naar de de best passende beslissingen. Werk uit onze handen nemen kan dan zeker voor een kostenbesparing zorgen. We zijn er om jullie te helpen.

Bijkomende uitvaartkosten

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we de begrafenis of crematie en alle bijkomende uitvaartkosten. Om verrassingen achteraf te voorkomen ontvang je na ons gesprek een gespecifieerd overzicht van de kosten. 

Bijgaand een overzicht van de beslissingen die gemaakt moeten worden.

 

Voorbeeld mogelijkheden en indicatie kosten

Via deze weg wil ik jullie beiden nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding en alle hulp bij de uitvaart van Renée. Vanaf het eerste gesprek zaterdag waren we erg blij met jullie menselijke en begripvolle aanpak en wij kijken alledrie achteraf met een fijn gevoel terug op de dienst. Ook hebben we veel troostende en mooie reacties gehad van zowel aanwezigen als kijkers van de livestream.

 

Lennert F.

Een dierbare verliezen is zwaar, opeens zijn wij geen kind meer. Mijn zus en ik hebben het afscheid van onze moeder als heel fijn ervaren, Richard kende ik van een aantal jaar geleden. Liesbeth en Richard hebben ons op een bijzondere manier bijgestaan in de moeilijke dagen van afscheid nemen. Ik was op dat moment zelf niet in staat om te bedenken op wat voor manier ik afscheid wilde nemen. Richard kwam met mooie ideeën, wat leidde tot een prachtig afscheid. Liesbeth en Richard onze dank is groot!

Anita M.

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. De hele crematie inclusief alles heeft me nog geen 3000 euro gekost. (zie voorbeeld kosten uitvaart ‘ingetogen’)

Joke Kniesmeijer

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst. (zie voorbeeld kosten uitvaart ‘uitgebreid’)

Marije Degenhard

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder. (zie voorbeeld kosten uitvaart ‘pracht en praal’)

Loes Happel

Een bijzonder afscheid

Voor een bijzonder mens