witte takjes illustratie claire van heukelom uitvaart1001lichtjes

Kosten
+ budget

Wat kost een uitvaart

Wij vinden het belangrijk om transparant te werken en creatief mee te denken met de nabestaanden. Er komt veel kijken bij het vormgeven van een uitvaart en de kosten kunnen soms aardig oplopen. Voor ieder budget kan een persoonlijke uitvaart worden verzorgd. Samen bespreken we de wensen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Foto rouwboeket: Afscheidstuintjes.nl

De kosten van een uitvaart

Globaal kost een uitvaart tussen de 3000,- en  12000 Euro. Minder of meer kan ook, dit hangt af van de keuzes die worden gemaakt. Het verschil kan zitten in het aantal mensen, de baar, mand, wade of kist, de (duur van de) huur van een opbaar-  en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, de rouwkaart, bloemen, advertentie, de catering etc. Zelf de kist dragen scheelt bijvoorbeeld het inhuren van dragers. Thuis opbaren is vaak goedkoper dan opbaren in een uitvaartcentrum.

JE MAG ONS ALTIJD OM ADVIES VRAGEN. IN HET GEVAL JE VEEL ZELF WIL DOEN KUNNEN WIJ JE OP WEG HELPEN IN DE VEELAL GESLOTEN UITVAARTWERELD.

Tarief complete begeleiding

Voor een complete begeleiding rekenen wij een vast tarief. Hiervoor staan wij de hele uitvaartweek tot jullie beschikking. We begeleiden de uitvaart van het moment na overlijden tot en met de dag van de uitvaart, inclusief de wettelijke formaliteiten. Alle facturen van derder rekenen wij één op één door zonder toeslag. De dag na de uitvaartbespreking sturen wij een nauwkeurige kostenindicatie, zodat direct duidelijk is wat de uitvaart zal kosten. Soms vraagt een uitvaartbegeleidingstraject meer aandacht en tijd dan gemiddeld. Wij zullen dan in overleg met jullie de extra uren in rekening brengen. 

Soms is er maar een klein budget beschikbaar. In dat geval bieden wij de optie om op uurtarief te werken en te factureren. Binnen jullie budget gaan we samen op zoek naar de de best passende beslissingen. We zijn er om jullie te helpen.

rijen houten stoelen op het strand als bijzondere afscheidsbijeenkomst op een strand uitvaart 1001lichtjes inspiratie

Bijkomende uitvaartkosten

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we de begrafenis of crematie en alle bijkomende uitvaartkosten. Om verrassingen achteraf te voorkomen ontvang je na ons gesprek een gespecifieerd overzicht van de kosten. 

Bijgaand een overzicht van de beslissingen die gemaakt moeten worden.

 

  • Plaats van opbaring; thuisopbaring of in een uitvaartcentrum
  • Kist, mand of wade met opbaarplank
  • Begraven of cremeren
  • Rouwbloemen
  • Adverteren in landelijke of regionale bladen
  • Rouwkaarten – digitaal of per post
  • Vervoer van de overledene en nabestaanden
  • Locatie voor de afscheidsplechtigheid
  • Locatie en invulling van de condoleance
  • Urn, grafsteen of asverstrooiing
JE MAG ONS ALTIJD OM ADVIES VRAGEN. IN HET GEVAL JE VEEL ZELF WIL DOEN KUNNEN WIJ JE OP WEG HELPEN IN DE VEELAL GESLOTEN UITVAARTWERELD.

Voorbeeld mogelijkheden en indicatie kosten

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. De hele crematie inclusief alles heeft me nog geen 4000 euro gekost.

Joke Kniesmeijer

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst.

Marije Degenhard

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder.

Loes Happel

Een bijzonder afscheid

Voor een bijzonder mens