uitvaart1001lichtjes locatie buiten inspiratie

Uitvaartverzekering

Een uitvaart kun je op diverse manieren financieren. Het kan zijn dat jezelf geld apart hebt gezet of dat je een verzekering hebt afgesloten. Er zijn twee verschillende verzekeringen: een naturapolis of een kapitaalverzekering. Je bent altijd vrij om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen waar je een goed gevoel bij hebt.

Foto: pinterest

Naturapolis
of kapitaalverzekering

goed om te weten

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt, ben je niet gebonden aan de begrafenisondernemer die jouw verzekeraar toewijst. Je kunt ons dus altijd bellen.

Naturapolis

Je hebt een verzekering afgesloten voor een naturapolis. Dit kan een verzekering zijn voor een vast bedrag dat wordt uitgekeerd óf voor een compleet pakket.  Wensen die niet binnen het pakket vallen kunnen voor extra kosten zorgen.

Op het moment dat er gemeld wordt dat de verzekerde is overleden, wordt het bedrag uitgekeerd dat op dat moment bekend is. Dit bedrag kan na indexatie hoger zijn dan dat op de polis vermeld staat.

Het is altijd mogelijk om een uitvaartbegeleider te kiezen die niet in dienst is van de verzekeringsmaatschappij. In dat geval wordt een lager bedrag uitgekeerd dan waarvoor je eigenlijk verzekerd bent. Dit hoeft niet te betekenen dat de kosten voor de uitvaart hoger worden. Wij berekenen uit principe géén marge op wat we moeten inhuren of kopen, zoals een kist of andere zaken. We werken volledig transparant. 

Kapitaalverzerking

Een kapitaalverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij een overlijden. Jullie zijn altijd vrij om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen en te bepalen waar je het geldbedrag aan uit wil geven

Het afhandelen van de verzekeringsuitkering

Het is vrijwel bij alle verzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd mogelijk om ons te vragen als uitvaartbegeleider. Bij een naturaverzekering is het soms wat ingewikkelder. Indien jullie voor ons kiezen voor het verzorgen van de uitvaart, dan kunnen wij namens jullie contact opnemen met de verzekeraar om het overlijden te melden. Wil je graag duidelijkheid over het bedrag waar je recht op hebt, kom je er zelf niet uit met de verzekering of heb je andere vragen. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. 

uitvaart1001lichtjes inspiratie persoonlijke afscheid ritueel kersenpitten asverwerking