uitvaart1001lichtjes inspiratie uitvaartkisten beerenberg

Kist, wade of mand

Onze tips voor een kist, mand, draagbaar of wade. Hebben jullie al een idee?  Gaan de kinderen er mooie tekeningen op maken? Worden er briefjes meegegeven? Vinden jullie sober en licht mooi voor een kist of liever klassieker? Of misschien toch liever een wade, mand of baar. Wettelijk hoeft het geen kist te zijn. Een ‘omhulsel’ is in principe voldoende. Crematoria en natuurbegraafplaatsen voeren wel een eigen beleid soms dus handig om dat eerst even te informeren.

Ter inspiratie hebben we op deze pagina een aantal opties bij elkaar gezet.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-the-modern-mortician-lijkwade-quilt-persoonlijk.jpg

QUILT ALS WADE
Een mooi en duurzaam voorbeeld van hergebruik van een quilt als lijkwade. Een doek van 2 meter bij 3 meter is groot genoeg om een lichaam in te wikkelen. 

uitvaart1001lichtjes-demythe-wilgenten-grafmanden-belgisch-rood.jpg

WILGENTENEN GRAFMAND
Een grafmand van de wilgentenen “Belgisch rood” probeert mandenmakerij De Mythe altijd op voorraad te hebben. Grafmanden gevlochten van andere soorten wilggentenen en andere modellen in opdracht.
www.mandenmakerij.nl

uitvaart1001lichtjes-duurzame-uitvaart-lijkwade.jpg

DUURZAAM ALTERNATIEF
Wikkel het lichaam in een natuurlijke doek of wade (wol, katoen, linnen). Of probeer te werken met wat er is (persoonlijker).

HYLLBAR ECO OPBAARPLANK DHZ
De Hyllbar DHZ opbaarplank is een mooi alternatief voor een gesloten uitvaartkist, vlak verpakt in een doos en snel met elkaar of samen met familie of met hulp van 1001lichtjes in elkaar te zetten. Een opbaarplank moet volgens de wetgeving altijd gebruikt worden met een bedekkende wade.

HEMEL-BED EEN DUURZAAM EERBETOON
Hemel-Bed is gemaakt van populierenhout en is geschikt voor alle crematoria, natuurbegraafplaatsen (want alle onderdelen zijn volledig natuurlijk en afbreekbaar) en andere begraafplaatsen.
hemelbed.nl

Pioenroes lijkwade cocon amsterdam inspiratie uitvaart1001lichtjes

WADE PIOENROOS
Deze duurzame wade is geinspireerd op de pioenroos, bestaat uit eenentwintig ‘losse’ blaadjes en heeft een doorsnede van drie meter.
cocon-amsterdam.nl

KIST ROBUUST
Gemaakt van geborsteld Vuren (massief). Bekleding en kussen van biologische katoen. Doorlopende touwgreep uit natuurtouw.
celesgrafkisten.nl

KIMONO WADE
De Kimono wade is bijzonder in zijn soort, het is een wade die zowel mouwen als een capuchon heeft. Dit geeft de mogelijkheid om tijdens het afscheid de handen en/of een gezicht zichtbaar te maken.
beerenberg.nl

CHISTANN DHZ uitvaartkist

De DHZ CHISTANN eco-uitvaartkist is gemaakt van verantwoord gelaagd hout en van binnen bekleed met ongebleekt katoen. De strakke handgrepen zijn zelfs gemaakt van resthout uit de productie. Dus biologisch afbreekbaar en niet schadelijk bij crematie. 

DRAAGBAAR LELIEBAAR
Een mooi alternatief voor een uitvaartkist is een draagbaar, deze is in combinatie met een wade. Over het algemeen wordt een draagbaar met wade als persoonlijker en natuurlijk ervaren. Het wordt afgelopen jaren steeds meer zichtbaar en zo zijn er dan ook verschillende modellen verkrijgbaar.
beerenberg.nl

EEN ZACHTE UITVAART
Een lijkwade is een rechthoekig stuk stof om een overleden mee in te wikkelen. In een lijkwade gewikkeld is een overledene toenaderbaar, dichtbij en zacht. Dit maakt het nemen van afscheid persoonlijker.
wikkelgoed.nl

DRAAGBAAR WILGENBAAR
Een mooi alternatief voor een uitvaartkist is een draagbaar, deze is in combinatie met een wade. Over het algemeen wordt een draagbaar met wade als persoonlijker en natuurlijk ervaren. Het wordt afgelopen jaren steeds meer zichtbaar en zo zijn er dan ook verschillende modellen verkrijgbaar.
beerenberg.nl

 BASIC SET 
De Basic set is speciaal ontwikkeld voor een krachtige, pure aanblik. De set bestaat uit de serene Basic lijkwade en de eenvoudige Basic baar.
De Basic wade is gemaakt van biologisch molton. De draagbaar heeft zes handvatten aan beide zijden. Deze opbaarplank heeft voor crematies geen extra inschuifplank nodig.
wikkelgoed.nl

UITVAARTKIST WIT VOGELS TEKST
Deze uitvaartkist is gemaakt van eersteklas populieren hechthout. De zachte houtsoort zorgt voor een vriendelijk toegankelijk karakter. Het is zowel licht van kleur als van gewicht. De kist is aan te passen aan alle wensen (foto of tekst toevoegen).
beerenberg.nl

UITVAARTKIST OUD HOUT

Populieren, hechthouten kist, inclusief katoenen binnenkleding. Mogelijkheid om te personaliseren (foto’s of tekst toe te voegen).
beerenberg.nl

UITVAARTKIST MET VIJF PASTEL BLOEMEN
Deze beerenberg uitvaartkist is gemaakt van eersteklas populieren hechthout. De zachte houtsoort zorgt voor een vriendelijk toegankelijk karakter. Het is zowel licht van kleur als van gewicht. Deze kist kan naar wens aangepast worden (foto of tekst toevoegen).
beerenberg.nl