uitvaart1001lichtjes grafmonument inspiratie

Grafmonument

Na de uitvaart en het afscheid komt er veel op je af. Naast veel praktische zaken is er nu tijd om na te denken over het graf. Ter inspiratie bijgaand een aantal bijzondere grafmonumenten. Vaak door kunstenaars en ambachtslieden gemaakt. Zit hier niets voor je bij en kom je er niet uit? Neem contact met ons op, misschien kunnen we je verder helpen.

HARTENGRAF
Drie grote harten (voor alle drie de dochters één) met kleine hartjes als kiezels. De harten zijn hol, zodat de dochters er iets voor hun moeder onder kunnen leggen.
monumentalista.nl

INSPIRATIE
Marcia’s amazing world – In the early years she carved stone, but for the last ten years she has worked in ceramics.
marcia donahue

GEDENKBEELD

Silent Stones maakt gedenkstenen met als uitgangspunt het leven van der persoon die herdacht wordt. Passend bij de persoon en zijn of haar leven.
silent-stones.nl

DIY BETON PADDENSTOEL
Zelf aan de slag kan natuurlijk ook. Bijgaand een link ter inspiratie (even de vertaalmachine gebruiken).

MEMORY MARKERS
Memory Markers van beton.monumentalista.com

MEMOROSA MONUMENT
Een kunstwerk als gedenkmonument, klassieke grafbedekking in de vorm van een traditionele zerk vervaardigd uit roestvrijstaal / cortenstaal of juist een op uw wensen gebaseerd ontwerp?
Memorosa

OCEAN D’AMOUR

Dit monument is speciaal ontworpen voor een veel te vroeg overleden vrouw, die docente Frans was. Het nummer dat haar man en zij altijd hebben gekoesterd, was ‘Cent mille chansons’ van Frida Boccara.
monumentalista.com

MONUMENT GRANIET
Fleurengrafkunst maakt grafmonumenten en persoonlijke gedenktekens in natuursteen. Persoonlijk ontworpen en vervaardigd.
fleurengrafkunst.nl

STEENMAN
Det gebruikt graag motieven uit de natuur voor haar gedenkstenen: een bloeiende boom, een lotusvijver, een ijsvogel op een rots, een stralende zon. 

detsmeets.nl

GRAFMONUMENT

Kat op wacht | beton (ter inspiratie)

URN – keramiek en glas

Stenen zijn prachtig door hun eenvoud. Het zijn pure vormen die overal in de natuur te vinden zijn en vaak een lange weg afgelegd hebben.
chrisgrafkunst.nl

GEDENKSTEEN – KERAMIEK

Marjoke de Heer maakt monumenten van keramiek waarin (of op) een herinnering of boodschap kan worden achtergelaten.
marjokedeheer.com

GRAFMONUMENT

Een monument kan sober zijn of juist uitbundig. Iedereen is anders en iedereen heeft een ander verhaal.
chrisgrafkunst.nl

GRAFMONUMENT

Golden Bunny – natuursteen (ter inspiratie)

LANTAARN
Monumentalista introduceert een serie van drie lantaarns (beton), geïnspireerd op bekende stijlen in de architectuur: ‘Roman’, ‘Gothic’ en ‘Modern’. De lantaarns worden handgemaakt in de werkplaats.
Monumentalista.com