uitvaart1001lichtjes-inspiratie-red-velvet-samen-taart-eten-op-de-uitvaartkistuitvaart1001lichtjes-inspiratie-red-velvet-samen-taart-eten-op-de-uitvaartkist

Het afscheid

Het is tijd om invulling te geven aan de afscheidsbijeenkomst: laatste woorden, vervoer, bloemen, locatie, muziek, fotos, een ritueel, bijdragen van kinderen en eten en drinken. Een afscheid dat troost biedt, tijdens en erna. Bijgaand een aantal ideeën ter inspiratie. Bel of mail als je vragen hebt, we helpen je graag op weg.

uitvaart1001lichtjes-1001lichtjeskar-afscheid-inspiratie-ode-aan

1001LICHTJES-KAR
Familie, geliefden en vrienden kunnen de kar naar eigen wens inrichten voor het afscheid.

Een kar voor herinneringen, een klein altaar met de favoriete spullen, wenskaartjes, bloemen, lichtjes, kaarsjes of een laatste drankje of hapje.
Er past zelfs een klein kistje op. De kar is verrijdbaar waardoor elke plek persoonlijk gemaakt kan worden.

EEN LAATSTE PLEK IN DE NATUUR

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een laatste (duurzame) rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plekje? Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand, of juist in het open heideveld. Bij Natuurbegraven Nederland ben je vrij om zelf een eigen plek voor je kist of urn te kiezen, in een speciaal daarvoor bestemd natuurgebied.

ROUWKAART OF DIGITAAL
Hebben jullie zelf ideeën voor de rouwkaart of liever digitaal een bericht sturen? Om je op op weg te helpen hebben wij een aantal rouwkaarten en rouwbrieven verzameld ter inspiratie. We nemen ze mee bij ons eerste bezoek. 

TROOST-ETEN & DRINKEN

Een moment van samenzijn na het afscheid, de condoleance of juist voor je samen op weg gaat om afscheid te nemen. George van Food Dept zorgt dat er vers bereid, lekker eten en drinken is. Traditionele gerechten. Vers gebakken boterhammen, een snack. Of erna, samen thuis. Het favoriete gerecht van de overledene. Op locatie, binnen of buiten.
uitvaart1001lichtjes wensboom laatste boodschap afscheid

WENSBOOM
Maak een slinger voor in de boom met kaartjes voor een laatste wens.

RITUEEL

 Bedenk samen een mooi ritueel of gezamenlijke handeling bij de vormgeving van het afscheid. Een mooie herinnering voor later.

KISTBAND
Een kistband is een katoenen loper voor een uitvaartkist. Op de band zitten 10 breedte banden bevestigd waaronder laatste boodschappen, bloemen, briefjes of gedichtjes geschoven kunnen worden.
qista.nl

BLOEMEN
Mooi rouwwerk; los, wild, weelderig en waar mogelijk met echte tuinbloemen. Natuaturlijk nemen de bloemen het verdriet van verlies niet weg, maar ze kunnen wel een heel klein beetje verzachting brengen op het  moment van afscheid. Voor Afscheidstuintjes.nl alle reden om ieder boeket en ieder stuk zo mooi mogelijk te maken.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-give-a-way-afscheid-herinneringuitvaart1001lichtjes-inspiratie-give-a-way-afscheid-herinnering

LAATSTE HERINNERING
Tijdens haar leven maakte ze de mooiste kunst, schilderijen en illustraties. Alle gasten kregen bij het weggaan een ansichtkaart met illustratie en één bloem uit het rouwboeket mee naar huis. Als laatste herinnering.

VERGEET-ME-NIETJES
Lieve porseleinen vergeet-me-nietjes voor de dag zelf of later. Of mee te geven of te bewaren. Ter herinnering aan het moment en de persoon.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-locatie-afscheid-diemen

LOCATIE
Samen komen met familie en vrienden kan op veel locaties: op een begraafplaats of crematorium, maar ook buiten in een park, een favoriete plek, een sfeervol kerkje, een industriele loods, een weiland of in de stamkroeg.

LICHTPUNTJES
Kleine lichtpuntjes voor de dag zelf of later. 

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-locatie-buiten-eten-samenzijn

BUITENLOCATIE
Bedenk waar je echt blij van zou worden, en regel het (of laat ons je helpen).
Gewoon doen!

ROUWVERVOER
Een witte of zwarte rouwauto, of liever met de rouwbus. Je eigen auto, camper of bestelbusje mag ook. Over water met een bootje is ook een mogelijkheid.

DE SAMEN AAN DE SLAG
Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen. Dat is de Japanse filosofie die achter het vouwen van papier schuilgaat.
Fijn om samen te doen…..

uitvaart1001lichtjes uitvaart1001lichtjes laatste boodschap afscheid

 WENSBRIEFJES
Opgerolde wensbriefjes met een laatste boodschap of wens…

fotografie uitvaart1001lichtjes inspiratie uitvaart afscheid locatie

FOTO’S AFSCHEID

Een bijzonder moment om vast te laten leggen. Om later nog eens samen naar terug te kijken. Gebundeld in een mooi boek, waarin ook plek is voor alle lieve troostkaarten, een gedroogde bloem en herinneringen.
wapperende sierlijke vlaggen ter inspiratie bijzonder herdenkingsritueel bij een afscheid uitvaart 1001lichtjes inspiratie

WAPPERENDE VLAGGEN
Afscheid op het strand met wapperende vlaggen in herinnering aan……

uitvaart1001lichtjes-herinneringskaarten-ritueel.jpg

HERINNERINGSKAARTEN
Mooi alternatief voor een traditioneel condoleanceboek: herinneringskaartjes geïnspireerd op de natuur – doosje en kaartjes vormgegeven door Maartje van den Noort.

uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-amsterdam-noord

LOCATIE
Samen komen met familie en vrienden kan op veel locaties: buiten in een park, zijn of haar favoriet restaurant of in jullie eigen tuin.

SET TROOSTKAARTEN

Set van 6 kaarten voor troost, medeleven, gewoon omdat je aan iemand denkt en even wat van je wilt laten horen. Een lichtpuntje in een zware periode.
Claire van Heukelom
ATKD live muziek tweeling buiten zingen afscheidsceremonie uitvaart1001lichtjes inspiratie rouwmuziek

MUZIEK
Weet jij niet precies welke uitvaartmuziek je moet kiezen? Bijgaand een  link naar Spotify met de persoonlijke muziekkeuze van onze uitvaarthelper Richard ter inspiratie voor een bijzonder afscheid.

LANTAARN
Monumentalista introduceert een serie van drie lantaarns (beton), geïnspireerd op bekende stijlen in de architectuur: ‘Roman’, ‘Gothic’ en ‘Modern’. De lantaarns worden handgemaakt in de werkplaats.
Monumentalista.com

POSTLICHTJE
Een zakje licht plus een kaart inclusief troostgedicht.
Lichtpuntjes.nl