illustratie bramentak chantana reemst uitvaart1001lichtjes inspiratie
ideeën

inspiratie

Het is tijd om invulling te geven aan de afscheidsbijeenkomst:, sprekers, het vervoer, de bloemen, de muziek, fotos, rituelen, bijdragen van kinderen en catering. Waar nodig en gewenst denken we mee, dragen als het nodig is ideeën aan voor de invulling en geven tips ter inspiratie. Het belangrijkste is dat de uitvaart minimaal zo bijzonder zal zijn als de overledene was.

Illustratie bramentak Chantana Reemst – foto: huisaltaar privé

uitvaart1001lichtjes wensboom laatste boodschap afscheid

WENSBOOM
Maak een slinger voor in de boom met kaartjes voor een laatste wens.

IEDEREEN, JONG EN OUD KAN HELPEN
Juist als er jonge kinderen zijn is het fijn om iedereen erbij te betrekken. Een mooie tekening, een dierbaar doosje, kleine herinnerdingetjes. De mooiste schelpjes, de fijnste droogbloemen, de liefste tekening.

TROOST-ETEN & DRINKEN

Een moment van samenzijn na het afscheid, de condoleance of juist voor je samen op weg gaat om afscheid te nemen. George van Food Dept zorgt dat er vers bereid, lekker eten en drinken is. Traditionele gerechten. Vers gebakken boterhammen, een snack. Of erna, samen thuis. Het favoriete gerecht van de overledene. Op locatie, binnen of buiten.

KISTBAND
Een kistband is een katoenen loper voor een uitvaartkist. Op de band zitten 10 breedte banden bevestigd waaronder laatste boodschappen, bloemen, briefjes of gedichtjes geschoven kunnen worden.
qista.nl

ROUWKAART OF DIGITAAL
Hebben jullie zelf ideeën voor de rouwkaart of liever digitaal een bericht sturen? Om je op op weg te helpen hebben wij een aantal rouwkaarten en rouwbrieven verzameld ter inspiratie. We nemen ze mee bij ons eerste bezoek. 

BLOEMENREGEN
Door gedroogde (of verse) bloemetjes aan elkaar te verbinden ontstaat een mooie bloemenslinger: leg de slinger op de kist of mand bij het afscheid

uitvaart1001lichtjes-afscheid-inspiratie

GIVE A WAY
Voor alle gasten een klein vogeltje & een zakje vogelvoer voor thuis, draag het vogeltje bij je en denk aan… als je de vogeltjes voert

RITUEEL

 Bedenk samen een mooi ritueel of gezamenlijke handeling bij de vormgeving van het afscheid. Een mooie herinnering voor later.

INSPIRATIE VOOR DE DAG ZELF
Mooie zelfgemaakte ‘boom’ met foto’s van de overledene. Samen op zoek naar oude en nieuwe foto’s.  

LICHTPUNTJES
Kleine lichtpuntjes voor de dag zelf of later. Of mee te geven of te bewaren. Ter herinnering aan het moment en de persoon.

uitvaart1001lichtjes-herinnering-inspiratie-afscheid-thuis

 LIEVELINGSTHEE
voor alle gasten een zakje lievelingsthee van Harry, drink thuis een kopje thee in herinnering aan…

EEN LAATSTE PLEK IN DE NATUUR

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plekje? Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand, of juist in het open heideveld. Bij Natuurbegraven Nederland ben je vrij om zelf een eigen plek voor je kist of urn te kiezen, in een speciaal daarvoor bestemd natuurgebied.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-locatie-buiten-eten-samenzijn

BUITENLOCATIE
Bedenk waar je echt blij van zou worden, en regel het (of laat ons je helpen).
Gewoon doen!

ROUWVERVOER
Een witte of zwarte rouwauto, of liever met de rouwbus. Je eigen auto, camper of bestelbusje mag ook. Over water met een bootje is ook een mogelijkheid.

uitvaart1001lichtjes-afscheid-inspiratie

GIVE  A WAY
Zij hield van zand, zee & schelpen: voor alle gasten een schelpje voor thuis, draag het schelpje bij je in herinnering aan…..

BLOEMEN
Mooi rouwwerk; los, wild, weelderig en waar mogelijk met echte tuinbloemen. Natuaturlijk nemen de bloemen het verdriet van verlies niet weg, maar ze kunnen wel een heel klein beetje verzachting brengen op het  moment van afscheid. Voor Afscheidstuintjes.nl alle reden om ieder boeket en ieder stuk zo mooi mogelijk te maken.

VERGEET-MIJ-NIET
voor alle gasten een zakje vergeet-mij-niet zaadjes om mee te nemen naar huis:
plant een zaadje in herinnering aan…..
illustratie: Chantana Reemst


HERINNERINGSKAARTJES
Doosje met 100 herinneringskaartjes als alternatief voor een condoleanceregister.

LICHTPUNTJES
Kleine lichtpuntjes voor de dag zelf of later. 

DE SAMEN AAN DE SLAG
Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen. Dat is de Japanse filosofie die achter het vouwen van papier schuilgaat.
Fijn om samen te doen…..

POSTLICHTJE
Een zakje licht plus een kaart inclusief troostgedicht.
Lichtpuntjes.nl

ASBESTEMMING & URN
We hebben een aantal tips verzameld ter inspiratie. Om vast over na te denken.

inspiratie foto's en bloemen afscheidsdienst persoonlijke afscheidsbijeenkomst uitvaart 1001lichtjes

KISTBAND
Een kistband is een katoenen loper voor een uitvaartkist. Op de band zitten 10 breedte banden bevestigd waaronder laatste boodschappen, bloemen, briefjes of gedichtjes geschoven kunnen worden.
qista.nl

uitvaart 1001lichtjes inspiratie gedenkkastje Amsterdam

GEDENKKASTJE
Een fysiek plekje in huis ter herinnering aan. Het gedenkkastje is gemaakt van de kast van een (niet meer lopende) Friese Staartklok, en passend versierd en geschilderd.

uitvaart1001lichtjes-bloemen-reageerbuisjes-alternatief

BOSJE BLOEMEN
samengebonden reageerbuisjes met losse bloempjes voor op de kist: alle gasten nemen een lievelingsbloempje mee van……

wapperende sierlijke vlaggen ter inspiratie bijzonder herdenkingsritueel bij een afscheid uitvaart 1001lichtjes inspiratie

1001lichtjes MAGAZINE
Een editie van ons inspiratie magazine boordevol mooie ideeën, fijne adresjes en meer.

FOTO’S AFSCHEID

Een bijzonder moment om vast te laten leggen. Gewoon, om later nog eens samen naar terug te kijken. Gebundeld in een mooi boek, waarin ook plek is voor alle lieve troostkaarten, een gedroogde bloem en meer herinneringen.

BLOEMEN CONDOLEANCE
Memorosa heeft een alternatief bedacht voor een afscheid tijdens Corona. Door een bloem met kaartje met een laatste boodschap in de aula op alle lege stoelen of plekken te (laten) leggen, zijn alle afwezigen toch een beetje aanwezig.
memorosa.nl

uitvaart1001lichtjes-vogelvoer-give-a-way-herinnering

GIVE A WAY
Voor alle gasten een klein vogeltje & een zakje vogelvoer voor thuis, draag het vogeltje bij je en denk aan… als je de vogeltjes voert

KIST, MAND of BAAR
Word het een simpele populieren houten kist, een wilgentenen mand of liever ingewikkeld in jouw favoriete deken op een draagbaar. Wij hebben hier een aantal mooie exemplaren verzameld.

LOCATIE
Samen komen met familie en vrienden kan op veel plekken: op een begraafplaats of crematorium, maar ook buiten in een park, een favoriete plek, een sfeervol kerkje, een industriele loods, een weiland of in de stamkroeg.

SET TROOSTKAARTEN

Set van 6 kaarten voor troost, medeleven, gewoon omdat je aan iemand denkt en even wat van je wilt laten horen. Een lichtpuntje in een zware periode.
Claire van Heukelom
ATKD live muziek tweeling buiten zingen afscheidsceremonie uitvaart1001lichtjes inspiratie rouwmuziek

MUZIEK
Weet jij niet precies welke uitvaartmuziek je moet kiezen? Bijgaand een  link naar Spotify met de persoonlijke muziekkeuze van onze uitvaarthelper Richard ter inspiratie voor een bijzonder afscheid.

LANTAARN
Monumentalista introduceert een serie van drie lantaarns (beton), geïnspireerd op bekende stijlen in de architectuur: ‘Roman’, ‘Gothic’ en ‘Modern’. De lantaarns worden handgemaakt in de werkplaats.
Monumentalista.com

uitvaart1001lichtjes uitvaart1001lichtjes laatste boodschap afscheid

 WENSBRIEFJES
Opgerolde wensbriefjes met een laatste boodschap of wens…

1001lichtjes MAGAZINE
Een editie van ons magazine vol mooie ideeën, inspiratie, fijne adresjes en meer.

Een bijzonder afscheid

Voor een bijzonder mens