uitvaartlocatie-westzaan-inspiratie

Uitvaart
locaties

Er zijn veel geschikte uitvaartlocaties in en rondom Amsterdam om samen afscheid te nemen. Met een groot gezelschap of in kleine kring. In de aula van een begraafplaats of cremorium of een bijzondere alternatieve locatie in de buurt. We helpen graag om de locatie te vinden die bij jullie afscheid past.

Aula of alternatieve locatie

Aula begraafplaats of crematorium

Hebben jullie een voorkeur voor een aula bij een begraafplaats, natuurbegraafplaats of crematorium? De grootste Amsterdamse begraafplaatsen zijn Zorgvlied in Amsterdam Zuid (Amstelveen), De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost, begraafplaats Westgaarde in Amsterdam West en De Nieuwe Noorder in Amsterdam Noord. Al deze uitvaartlocaties hebben ook een crematorium. Hier vind je een overzicht van alle natuurbegraafplaatsen in Nederland, waaronder natuurbegraafplaats Geestmerloo in Noord-Holland.

Andere geschikte locaties

Er zijn veel bijzondere afscheidslocaties in en rondom Amsterdam waar een afscheidsdienst of condoleance gehouden kan worden. Een industriële locatie, jullie favoriete kroeg, op een boot, ergens op een plek in de natuur of in eigen tuin. Er is veel mogelijk. We hebben jullie graag bij jullie zoektocht naar de geschikte locatie. Bijgaand een aantal locaties ter inspiratie.

Aula

Westgaarde-begraafplaats-crematorium-locatie-Uitvaart1001lichtjes-Amsterdam.jpg

WESTGAARDE
Herdenkingspark Westgaarde is een begraafplaats en crematorium in Amsterdam Nieuw-West. De naam is ontleend wat hiervoor was: de westelijke tuinen. De aula is geschikt voor kleine en grotere gezelschappen.

https://www.natuurbegravennederland.nl

GEESTMERLOO
De ceremonieruimte van natuurbegraafplaats Geestmerloo biedt ruimte aan ongeveer 110 personen (80 zitplaatsen). Van hieruit heb je een weids uitzicht over het gebied. 

Aula De Nieuwe Noorder begraafplaats

DE NIEUWE NOORDER
De lichte aula van De Nieuwe Noorder in Amsterdam-Noord heeft tachtig zitplaatsen en er kunnen ongeveer zestig personen staan. De aula is geschikt voor een begrafenis of crematiebijeenkomst.

uitvaart1001lichtjes begraafplaats crematorium-de-nieuwe-ooster-Amsterdam

DE NIEUWE OOSTER
Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam-Oost heeft een grote en een kleine aula.

Uitvaart1001lichtjes-begraafplaats-crematorium-driehuis-westerveld

ZORGVLIED
De aula van begraafplaats en crematorium  Zorgvlied biedt alle mogelijkheden voor een mooie uitvaart. en afscheidsdienst. kunt er een dienst of een afscheidswoord houden. In de aula is veel mogelijk wat betreft aankleding met bijvoorbeeld kaarsen. De aula heeft 80 zitplaatsen en 60 staplaatsen en is rolstoeltoegankelijk.
Foto Zorgvlied: Google / pinterest

Uitvaart1001lichtjes-begraafplaats-crematorium-driehuis-westerveld

WESTERVELD
Iets verder weg, tussen dennenbomen, midden in glooiend duinlandschap en vlak aan zee ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Er zijn meerdere ruimtes voor de uitvaartplechtigheid, afscheidsdiensten en ceremonies.

uitvaart1001lichtjes-begraafplaats-buitenveldert-amsterdam-locaties

BEGRAAFPLAATS BUITENVELDERT
De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert beschikt over een sfeervolle kapel en een condoleanceruimte, waar de uitvaart kan worden gehouden.

Alternatieve locaties

uitvaart1001lichtjes-persoonlijke-locatie-amsterdam-noord-mandela-huisje

MANDELA HUISJE
Het terras van het Het Mandela huisje leent zich goed voor een persoonlijk afscheid. De fijne tuin met buitenbar biedt wijds uitzicht op het IJ en het Centraal Station.  

uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-amsterdam-noord

CAFE MODERN
Restaurant Café Modern is geschikt voor een persoonlijk afscheid. Een sfeervolle plek in Amsterdam Noord waar het fijn toeven is en voor de familie een mogelijkheid om later weer eens terug te gaan. Laagdrempelig en fijn personeel dat meendenkt.  

uitvaart1001lichtjes-afscheidslocatie-inspiratie-houseofbirds-diemen

HOUSE OF BIRD
Net buiten Amsterdam in het Diemerbos vind je House of Bird. De Volière is een overdekte buitenlocatie voor 120 personen waar je de natuur ruikt en de vogels hoort fluiten.

uitvaart1001lichtjes-afscheidslocatie-duif-amsterdam

DE DUIF
Aan de Prinsengracht, tegenover het idyllische Amstelveld, ligt een verborgen parel: De Duif. Te midden van de statige woningen herbergt het bescheiden uiterlijk een verrassend groots interieur. Eenmaal binnen wordt de bezoeker in vervoering gebracht door de prachtige entourage van deze indrukwekkende afscheidslocatie.

binnenkijken bij de buikslotermeerkerk amsterdam noord bijzondere afscheidslocatie uitvaart 1001lichtjes

BUIKSLOTERKERK
De Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord is een mooie locatie voor een afscheidsbijeenkomst met een groot (of intiem) gezelschap. De stoelen kunnen in elke gewenste opstelling neergezet worden (in een grote kring, theateropstelling of anders). Capaciteit: 300 zitplaatsen

uitvaart1001lichtjes-locaties-afscheid-huize-frankendael-inspiratie

HUIZE FRANKENDAEL
Huize Frankendael is geschikt voor een informeel en intiem afscheid. Naast het hoofdgebouw zijn er de sfeervolle salons en het Koetshuis. In het Koetshuis is plek voor ± 40 stoelen en kunnen er nog zo’n 20 mensen staan. Bij mooi weer is de tuin een heerlijke plek om samen te komen.

uitvaart1001lichtjes-locatie2-afscheid-uitvaart-inspiratie-zonnehuis-amsterdam-noord

‘T ZONNEHUIS
’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord is geschikt voor afscheidseremonies en condoleances. Een afscheid krijgt door het nostalgische interieur een extra sfeervolle dimensie.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-afscheid

FAVORIETE KROEG
Hebben jullie een voorkeur voor een kroeg, een plek waar hij of zijn graag kwam? We informeren graag voor jullie of de afscheidsdienst daar gehouden mag worden.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-locatie-afscheid-diemen

SCHUILKERK DE HOOP
Schuilkerk De Hoop is een sfeervolle, intieme plek om een afscheidsbijeenkomst te houden.De Schuilkerk ligt vlakbij de ringweg van Amsterdam (Diemen) en is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en boot. Na afloop van de afscheidsdienst is het mogelijk om een receptie in De Hoop te geven. 

uitvaart1001lichtjes-locatie-afscheid-broekerkerk

BROEKERKERK
De Broekerkerk van Broek in Waterland is het oudste gebouw van het dorp. Bij een uitvaart kunnen zowel de afscheidsbijeenkomst als de condoleance in de Broeker Kerk plaatsvinden.  

uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-schellingwouderkerk

SCHELLINGWOUDERKERK
Binnen de ring van Amsterdam en toch landelijk gelegen ligt de gemoedelijke Schellingwouderkerk. Dat maakt deze locatie uniek en gewild. De kerk heeft ± 80 zitplaatsen.