gele takjes illustratie claire van heukelom uitvaart1001lichtjes

Liesbeth & Richard

Over Ons

Over ons en de droom

Richard Schimmelpennink en Liesbeth Steur zijn al sinds 2012 actief in de wereld van afscheid, herinnering en troost.

“Wij vinden het belangrijk om ons hart te volgen en te doen waar we in geloven. Uitvaartbegeleiding 1001lichtjes is vanuit deze overtuiging ontstaan.”

Illustratie: Claire van Heukelom, foto: Ineke Nicolaas RIP

Vrijblijvend
kennismaken?
klik hier

ZOVEEL OM OVER NA TE DENKEN. ZO WEINIG TIJD. DAT IS WAAR WIJ INSPRINGEN.

Sinds 2012 zijn we actief in de uitvaartbranche. Voor elk afscheid zoeken wij passende, creatieve alternatieven. Samen zoeken we naar een manier om de passies en persoonlijkheid van de persoon die begraven of herdacht wordt zichtbaar te maken. In de sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Ingetogen, klein (informeel), traditioneel (formeel) of juist heel groots, met pracht en praal en kleurrijk. 

Uitvaartbegeleiding 1001Lichtjes denkt met je mee, ontzorgt en helpt bij de organisatie. Persoonlijk, en met aandacht. Zodat het een afscheid wordt om niet te vergeten.

Richard en Liesbeth

RICHARD: “MIJN KRACHT IS BUITEN GEBAANDE PADEN TE DENKEN EN ZO EEN BIJZONDERE UITVAART TE REALISEREN VOOR EEN BIJZONDERE GELIEFDE. IK BEN ER ALS NODIG, EN DOE EEN STAPJE TERUG ALS DAT WENSELIJK IS.
LIESBETH: “MIJN GROOTSTE KRACHT IS HET (INTUÏTIEF) GOED AANVOELEN WAAR IEMAND NAAR OP ZOEK IS. IK HEB VAAK AAN EEN HALF WOORD GENOEG.”
LIESBETH

In 2012 start Liesbeth Steur de website 1001 Lichtjes – de kunst van het afscheid. Liesbeth: “Om de dichtgetimmerde en nogal schimmige uitvaartwereld eens op te schudden ben ik, samen met mijn nicht Esmee in 2012 het online platform 1001lichtjes begonnen. Het was onze droom om een eigentijds, online plek te creëren waar creatieve aanbieders op het gebied van troost, herinnering en uitvaart samen konden komen. Mijn moeder overleed op jonge leeftijd, ter nagedachtenis aan haar is het platform 1001lichtjes destijds opgericht. Haar foto was en is nog steeds het ‘beeldmerk’ van 1001lichtjes. De overstap naar Uitvaartbegeleiding 1001lichtjes is voor mij een vanzelfsprekende keuze geweest.” Lees hier het artikel waarin Liesbeth verteld over 1001lichtjes in de Happinez.

RICHARD

In 2017 neemt Richard Schimmelpennink het stokje met de 1001lichtjes over wanneer Liesbeth besluit een time-out te nemen. In 2019 kruisen de wegen elkaar weer en besluiten Richard en Liesbeth samen verder te gaan als uitvaartbegeleiders bij ‘uitvaart1001lichtjes’. “Helpen bij het vormgeven van een bijzonder afscheid voor een bijzonder mens.
Een afscheid dat nog mooier was dan vooraf gedacht en zo de vertroosting geeft die zo hard nodig is. Dan komt onze droom uit.”

Liever eerst vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Ook als we van te voren een vrijblijvend gesprek hebben gevoerd, kunnen wij voor jullie wensen en ideeën een kostenindicatie geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden.