Over Ons

Het team van 1001lichtjes

Sinds 2012 zijn wij actief in de wereld van afscheid, herinnering en troost. We vinden het belangrijk om ons hart te volgen en te doen waar we in geloven. Uitvaart1001lichtjes is vanuit deze overtuiging ontstaan.

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar: 020 2157949

uitvaart-1001lichtjes-het-team-2.jpg

ZOVEEL OM OVER NA TE DENKEN.
ZO WEINIG TIJD.
DAT IS WAAR WIJ INSPRINGEN.

Voor elk afscheid zoeken wij passende, creatieve alternatieven. Samen zoeken we naar een manier om de passies en persoonlijkheid van de persoon die begraven of herdacht wordt zichtbaar te maken. In de sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Ingetogen, klein (informeel), traditioneel (formeel) of juist heel groots, met pracht en praal en kleurrijk. 

1001Lichtjes denkt met je mee, ontzorgt en helpt bij de organisatie. Persoonlijk, en met aandacht. Zodat het een afscheid wordt om niet te vergeten.

Richard, Liesbeth en Sanne

uitvaart-1001lichtjes-Liesbeth-steur-zw.jpg
LIESBETH Steur

Het liefst werk ik met en voor mensen. En dan het allerliefst op momenten die er toe doen. Blije momenten of verdrietige, intense momenten. 1001lichtjes gaat voor mij over het leven en de liefde. En over doodgaan en afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider help ik nabestaanden op een heel intiem moment in hun leven. Ik vind het elke keer weer bijzonder om mensen op dit belangrijke moment te kunnen ontzorgen en te inspireren.


Ik heb een creatieve geest wat maakt dat ik de dingen net even anders aanpak en flexibel ben.
Mijn grootste kracht is het (intuïtief) goed aanvoelen waar iemand naar op zoek is. Ik heb vaak aan een half woord genoeg.

Sinds 2002 woon ik samen met mijn lief, zoon, hond en kat op ons woonschip in Schellingwoude. 
uitvaart-1001lichtjes-Richard_schimmelpennink-2021.jpg
RICHARD Schimmelpennink

Mijn vader overleed in 1954. Ik was 1 ½ jaar oud. Uiteraard herinner ik me niets van de uitvaart, maar ook de 3 zusjes en 2 broertjes boven me werden weggehouden van alles dat met de dood te maken heeft. Gelukkig is dit nu anders en ik doe heel erg mijn best om ook de kinderen bij de uitvaart te betrekken. En het liefst wordt het een afscheid dat nog mooier is dan vooraf bedacht. Het is mijn kracht om buiten gebaande paden te denken en zo mee te helpen een uitvaart te realiseren die recht doet aan de overleden persoon.

Het is mijn stellige overtuiging dat een passend afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet. En daarvoor zet ik me voor de volle 100 % in, maar  doe ook een stapje terug als dat wenselijk is. Ik help graag bij alles dat je zelf wilt doen.

Samen met mijn vrouw Caroline en onze hond Teun woon ik met heel veel plezier naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. 
uitvaart-1001lichtjes-Sanne-Beijen-zw.jpg
Sanne Beijen

Wat als de dag van afscheid van een dierbare niet alleen moeilijk en donker is, maar als het lukt om een afscheid te realiseren dat eer doet aan de overledene, dat laat zien wie hij of zij was en daarbij ook licht kan zijn? Waar zelfs misschien – naast de tranen – ook gelachen wordt? Geeft een dergelijk afscheid niet heel veel moois mee in de moeilijke periode die volgt? Ja. En dat zeg ik uit eigen ervaring.

Het helpt om zo afscheid te nemen. Dat is waarom ik dit werk doe. Ik gun iedereen een mooi, oprecht en licht afscheid. En dankzij mijn ervaring als projectleider, gevoel voor kwaliteit en natuurlijke interesse in het levenspad van mensen, kan ik jullie helpen.

Sanne woont met haar zoon van 6 in een volkse wijk van Amsterdam.