uitvaart1001lichtjes-team

Over ons

Niks mis met een standaardsjabloon; vier, vijf praatjes, iemand die het aan elkaar praat – ceremonieleider – muziek en foto’s en kaarsjes aansteken. Maar wanneer je iets anders wilt, een eigen sjabloon, kom dan bij ons: 1001 lichtjes. De begrafenis/crematie regelen wij als alle anderen, geen zorgen.

Heb je een andere vraag of behoefte aan een adviesgesprek, bel ons op nummer: 020 – 2157949

Zoveel om over na te denken.
Zo weinig tijd.

Samen met de familie en nabestaanden zoeken we naar een manier om de passies en persoonlijkheid van de persoon die begraven of herdacht wordt zichtbaar te maken. In de sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Er mag – naast de tranen – ook best gelachen worden.

We denken met je mee, ontzorgen, dragen ideeën aan en staan jullie in liefde bij. Zodat het een afscheid wordt dat troost biedt, tijdens en erna.

uitvaart1001lichtjes-liesbeth-steur-2023
Liesbeth Steur

Ik werk graag met mensen op momenten die er toe doen. Blije momenten of verdrietige, intieme momenten. Ik vind het bijzonder om mensen op zo’n moment te kunnen ondersteunen en daadwerkelijk iets te betekenen in praktische en emotionele zin.

Mijn grootste kracht is het (intuïtief) goed aanvoelen waar iemand naar op zoek is. Ik heb vaak aan een half woord genoeg. Soms werk ik met mensen die precies weten wat ze willen en bewust vorm willen geven aan een afscheid. Andere mensen vinden het fijn om ideeën aangereikt te krijgen en  geïnspireerd te worden.

 

Sinds 2002 woon ik samen met mijn lief, zoon en hond op ons woonschip in Schellingwoude, Amsterdam Noord. 
Richard uitvaart1001lichtjes
Richard Schimmelpennink

Mijn vader overleed in 1954. Ik was 1 ½ jaar oud. Uiteraard herinner ik me niets van de uitvaart, maar ook de 3 zusjes en 2 broertjes boven me werden weggehouden van alles dat met de dood te maken heeft. Gelukkig is dit nu anders en ik doe heel erg mijn best om ook de kinderen bij de uitvaart te betrekken. En het liefst wordt het een afscheid dat nog mooier is dan vooraf bedacht. Het is mijn kracht om buiten gebaande paden te denken en zo mee te helpen een uitvaart te realiseren die recht doet aan de overleden persoon.

Het is mijn stellige overtuiging dat een passend afscheid helpt bij het verwerken van het verdriet. En daarvoor zet ik me voor de volle 100 % in, maar  doe ook een stapje terug als dat wenselijk is. Ik help graag bij alles dat je zelf wilt doen.

Samen met mijn vrouw Caroline woon ik met veel plezier naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. 
uitvaart-1001lichtjes-Sanne-Beijen.jpg
Sanne Beijen (freelance)

Wat als de dag van afscheid van een dierbare niet alleen moeilijk en donker is, maar als het lukt om een afscheid te realiseren dat eer doet aan de overledene, dat laat zien wie hij of zij was en daarbij ook licht kan zijn? Waar zelfs misschien – naast de tranen – ook gelachen wordt? Geeft een dergelijk afscheid niet heel veel moois mee in de moeilijke periode die volgt? Ja. En dat zeg ik uit eigen ervaring.

Het helpt om zo afscheid te nemen. Dat is waarom ik dit werk doe. Ik gun iedereen een mooi, oprecht en licht afscheid. En dankzij mijn ervaring als projectleider, gevoel voor kwaliteit en natuurlijke interesse in het levenspad van mensen, kan ik jullie helpen.

Sanne woont met haar zoon van 6 in een volkse wijk van Amsterdam Noord.