Uitvaart1001lichtjes-kar-afscheid-600x800-inspiratie.jpg

Speciale uitvaart
Amsterdam

Uitvaart
1001Lichtjes

Persoonlijke begeleiding voor een speciale uitvaart in Amsterdam en omgeving. Bel ons op nummer 020 2157949 als je een uitvaartbegeleider nodig hebt. We helpen je direct bij de eerste stappen. 

De kunst van het afscheid

Wij verstaan de kunst om samen met jullie een speciale uitvaart, crematie of begrafenis te realiseren. Dit doen we met aandacht, creativiteit en veel liefde. We helpen bij de organisatie, van a tot z. We denken mee, bieden duurzame alternatieven, regelen wat nodig is, reiken de juiste informatie aan en zijn vindingrijk. Hierdoor ontstaat rust en ruimte voor een authentiek en liefdevol afscheid.

Waarom kiezen voor 1001lichtjes?

Wij zijn sinds 2012 actief in de wereld van afscheid, herinnering en troost. Een afscheid hoeft niet alleen zwaar en donker te zijn. Er mag naast de tranen ook best gelachen worden. We horen regelmatig van nabestaanden dat de samenwerking met 1001lichtjes als laagdrempelig en prettig ervaren wordt.

Samen met jullie gaan we op zoek naar een manier om jullie dierbare zo goed mogelijk te eren. Dat doen we op een eigentijdse manier met oog voor sfeer en detail. Zodat het een afscheid wordt dat troost biedt, tijdens en erna.

uitvaart1001lichtjes-team

Goed om te weten

Uitvaartbegeleiding uitvaart1001lichtjes is gevestigd in Amsterdam Noord. We werken graag met lokale ondernemingen op bijzonder locaties. Natuurlijk helpen we jullie ook bij de organisatie van een uitvaart in de Randstand of elders in het land.

Ook als je een uitvaartverzekering hebt mag je ons de uitvaart laten begeleiden (al lijkt dat soms niet het geval). Wil je weten waar jij recht op hebt  – wij zoeken het graag voor je uit.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Of wil je dat we je begeleiden bij een overlijden. Bel ons op nummer 020 2157949.

Ervaringen nabestaanden

5 sterren voor 1001lichtjes! Ze nemen veel uit handen, denken met je mee, en zoeken oplossingen als dingen onmogelijk lijken. Echt ontzettend fijn!!

Delfi

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 1001lichtjes exact weet hoe ze iemand een heel mooi, persoonlijk en niet standaard eerbetoon kunnen geven. Hele fijne herinneringen aan het afscheid van mijn vader.

Babette

Jullie waren geweldig en liefdevol. Ik denk niet dat Sjaak gevonden zou hebben dat ook maar “iets” beter had gekund.
Het is fijn en troostend dat het afscheid van mijn lief zoveel liefde en zoveel schoonheid in zich draagt. Wil je de mevrouw van de bloemen vele malen dank zeggen: 3 x in de roos dit stuk, met echt zijn lievelingsbloemen zoals de kievitsbloem en de klaproos. Ook de hapjes waren voortreffelijk. De kist was prachtig en zelfs de auto. Ik ben jou en Richard en de mensen van de kerk daar erg dankbaar voor! Duizend maal dank! 

Marianne K.

Een dierbare verliezen is zwaar, opeens zijn wij geen kind meer. Mijn zus en ik hebben het afscheid van onze moeder als heel fijn ervaren, Richard kende ik van een aantal jaar geleden. Liesbeth en Richard hebben ons op een bijzondere manier bijgestaan in de moeilijke dagen van afscheid nemen. Ik was op dat moment zelf niet in staat om te bedenken op wat voor manier ik afscheid wilde nemen. Richard kwam met mooie ideeën, wat leidde tot een prachtig afscheid. Liesbeth en Richard onze dank is groot!

Anita M.

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. De hele crematie inclusief alles heeft me nog geen 3000 euro gekost.

Joke K.

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder.

Loes H.

Alles naar wens uitgevoerd. Wij zijn meer dan tevreden hoe alles geregeld was.
Richard G.

Via deze weg wil ik jullie beiden nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding en alle hulp bij de uitvaart van Renée. Vanaf het eerste gesprek zaterdag waren we erg blij met jullie menselijke en begripvolle aanpak en wij kijken alledrie achteraf met een fijn gevoel terug op de dienst. Ook hebben we veel troostende en mooie reacties gehad van zowel aanwezigen als kijkers van de livestream. 

Lennert F.

Fijne invoelende begeleiding en alles heel goed geregeld. Attent en bescheiden, maar ook slagvaardig en praktisch. Afstemming met ons over wat we zelf konden en wilden doen. Er werd alles aan gedaan om uitvaart en organisatie op ons budget aan te laten sluiten. Het was mooi en we zijn blij dat jullie ons hebben geholpen!

Margriet

Lieve Richard en Liesbeth, Enorm bedankt voor de mooie en zeer goed georganiseerde uitvaart en het inbrengen van ideeën. We hebben nu een goed en rustig gevoel en mooie dagen om aan terug te denken met veel warme tranen. Vooral voor mijn moeder helpt het enorm voor de verwerking en het weer oppakken van haar eigen leven. Dank jullie zeer veel.

Astrid F.

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst.

Marije D.