uitvaartlocatie-westzaan-inspiratie

Uitvaart
locaties

Er zijn veel geschikte uitvaartlocaties in en rondom Almere om samen afscheid te nemen. Met een groot gezelschap of in kleine kring. In de aula van een begraafplaats of cremorium of een bijzondere alternatieve locatie in de buurt. We helpen graag om de locatie te vinden die bij jullie afscheid past.

Aula of alternatieve locatie

Aula begraafplaats of crematorium

Hebben jullie een voorkeur voor een aula bij een begraafplaats, natuurbegraafplaats of crematorium? De grootste begraafplaatsen bevinden zich in Almere Stad en Almere Haven. Almere Stad heeft ook een crematorium. Bijgaand ook een twee  natuurbegraafplaatsen in de omgeving. 

Andere geschikte locaties

Er zijn veel bijzondere afscheidslocaties in en rondom Almere waar een afscheidsdienst of condoleance gehouden kan worden. Een locatie aan het water, jullie favoriete kroeg, op een boot, ergens op een plek in de natuur of in eigen tuin. Er is veel mogelijk. We hebben jullie graag bij jullie zoektocht naar de geschikte locatie. Bijgaand een aantal locaties ter inspiratie.

Aula

uitvaart 1001lichtjes-afscheid

BEGRAAFPLAATS EN CREMATORIUM  ALMERE
Aan de Kruidenweg ligt de ruim opgezette begraafplaats en het crematorium van Almere Stad. Uitvaartcentrum, aula, Grand Café / koffiekamer, alles onder één dak. De aula heeft 130 zitplaatsen en 80 staanplaatsen.

uitvaart1001lichtjes-Crematorium-Cremaere-in-Almere.jpg

CREMAERE CREMATORIUM
Kies je voor een afscheid op een eigen gekozen locatie, thuis, een strandtent of een favoriet restaurant? In dat geval is Cremaere wellicht iets voor jullie. Cremaere is een duurzaam crematorium (gebruik elektrische crematieoven) en biedt tevens de mogelijkheid voor een klein afscheid: max 25 personen. 

uitvaart1001lichtjes begraafplaats crematorium-de-nieuwe-ooster-Amsterdam

BEGRAAFPLAATS ALMERE HAVEN
Aula, condoleance ruimte, opbaar gelegenheid en verzorgingsruimte – alles onder één dak. De aula heeft 80 zit- en 80 staanplaatsen.

Uitvaart1001lichtjes-begraafplaats-crematorium-driehuis-westerveld

NATUURBEGRAAFPLAATS HILVERSUM
Voor een plekje op een natuurbegraafplaats kun je sinds 2020 terecht op de algemene begraafplaats Bosdrift in Hilversum. Een graf op een zelf gekozen plek in een natuurlijke omgeving.
Fotocredits: Gooi en Eemlander

Uitvaart1001lichtjes-begraafplaats-crematorium-driehuis-westerveld

NATUURBEGRAAFPLAATS en URNENBOS NIEUW VALKEVEEN
Voor een natuurbegraafplaats kun je terecht bij Nieuw Valkeveen in Gooise meren. Er is een overdekte ceremonieplek met houden bankjes met plek voor 45 personen. Ook kun je gebruik maken van de aula van de naast naastgelegen begraafplaats (50 zitplaatsen en 15 sanplaatsen).
Fotocredits: allenatuurbegraafplaatsen.nl

Alternatieve locaties

uitvaart1001lichtjes-Waterlely-afscheid-locatie

DE WATERLELY – LELYSTAD
De Waterlely is te huur voor een uitvaart of condoleance. Het paviljoen biedt een prachtig uitzicht en heeft ruimte voor 80 personen.

uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-amsterdam-noord

CAFE MODERN
Restaurant Café Modern is geschikt voor een persoonlijk afscheid. Een sfeervolle plek in Amsterdam Noord waar het fijn toeven is en voor de familie een mogelijkheid om later weer eens terug te gaan. Laagdrempelig en fijn personeel dat meendenkt.  

uitvaart1001lichtjes-afscheidslocatie-inspiratie-houseofbirds-diemen

HOUSE OF BIRD
Net buiten Amsterdam in het Diemerbos vind je House of Bird. De Volière is een overdekte buitenlocatie voor 120 personen waar je de natuur ruikt en de vogels hoort fluiten.

uitvaart1001lichtjes-afscheidslocatie-duif-amsterdam

DE DUIF
Aan de Prinsengracht, tegenover het idyllische Amstelveld, ligt een verborgen parel: De Duif. Te midden van de statige woningen herbergt het bescheiden uiterlijk een verrassend groots interieur. Eenmaal binnen wordt de bezoeker in vervoering gebracht door de prachtige entourage van deze indrukwekkende afscheidslocatie.

uitvaart1001ichtjes_buitencentrum-almeerderhout

BUITENCENTRUM AALMEERDERHOUT

Bij buitencentrum Almeerderhout kun je terecht voor de condoleance, maar ook de afscheidsdienst zelf kan in het centrum of in de natuur worden verzorgd. De Beverburcht biedt ruimte aan maximaal 40 personen.

 

uitvaart1001lichtjes-locaties-afscheid-huize-frankendael-inspiratie

HUIZE FRANKENDAEL
Huize Frankendael is geschikt voor een informeel en intiem afscheid. Naast het hoofdgebouw zijn er de sfeervolle salons en het Koetshuis. In het Koetshuis is plek voor ± 40 stoelen en kunnen er nog zo’n 20 mensen staan. Bij mooi weer is de tuin een heerlijke plek om samen te komen.

uitvaart1001lichtjes-locatie2-afscheid-uitvaart-inspiratie-zonnehuis-amsterdam-noord

‘T ZONNEHUIS
’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord is geschikt voor afscheidseremonies en condoleances. Een afscheid krijgt door het nostalgische interieur een extra sfeervolle dimensie.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-afscheid

FAVORIETE KROEG
Hebben jullie een voorkeur voor een kroeg, een plek waar hij of zijn graag kwam? We informeren graag voor jullie of de afscheidsdienst daar gehouden mag worden.

uitvaart1001lichtjes-inspiratie-locatie-afscheid-diemen

SCHUILKERK DE HOOP
Schuilkerk De Hoop is een sfeervolle, intieme plek om een afscheidsbijeenkomst te houden.De Schuilkerk ligt vlakbij de ringweg van Amsterdam (Diemen) en is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en boot. Na afloop van de afscheidsdienst is het mogelijk om een receptie in De Hoop te geven. 

uitvaart1001lichtjes-locatie-afscheid-broekerkerk

BROEKERKERK
De Broekerkerk van Broek in Waterland is het oudste gebouw van het dorp. Bij een uitvaart kunnen zowel de afscheidsbijeenkomst als de condoleance in de Broeker Kerk plaatsvinden.  

uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-schellingwouderkerk

SCHELLINGWOUDERKERK
Binnen de ring van Amsterdam en toch landelijk gelegen ligt de gemoedelijke Schellingwouderkerk. Dat maakt deze locatie uniek en gewild. De kerk heeft ± 80 zitplaatsen.