Persoonlijk is heel persoonlijk. De aristoctatische familie zal een afscheid willen met grandeur. Zes mannen in chique kostuums die de prachtig beslagen kist op de schouders naar de koets met zwarte paarden dragen. De muzikant wil het anders. Hij wordt door vrienden het podium van Paradiso opgetild voor zijn  afscheid dat een muzikaal feest wordt. Maar zeker is dat persoonlijk nooit een uitvaart is die zich aan vaste draaiboeken houdt. 

De afscheidslocatie

Zeker bij een plotseling overlijden wordt de bijeenkomst al gauw in de aula van het gewenste crematorium of begraafplaats gepland. En dat is juist niet persoonlijk. Mooi is het als het afscheid van de voorzitter van de voetbalclub, die een groot deel van zijn hele leven in en rond het clubhuis heeft vertoefd, ook daar wordt gehouden. De uitvaart van de man met een stamkroeg, is heel passend in datzelfde cafe. Bij dit afscheid vertelt zijn dochter dat haar zoontje elke keer als zij langs de kroeg reed, vroeg: “Hier woont opa toch?”

Tegen de stroom in

En soms moet je tegen de stroom in om de juiste locatie te kunnen vinden en gebruiken. Gerard’s wens is om zijn afscheid op een kasteel te houden. Bij de vraag of dit kan, meldt de manager dat ze alleen trouwerijen doen omdat de zaal op de eerste verdieping alleen ontsloten wordt door een steile trap. Geen uitvaartorganisatie durft dit aan. Na overleg met de nabestaanden kan de laatste wens van Gerard toch worden uitgevoerd, en het wordt een prachtige bijeenkomst. Dat twee van zijn beste vrienden een verhuisbedrijf hebben en weten hoe je dit aan moet pakken, heeft goed geholpen. Ook is er een prachtig persoonlijk afscheid op de Veronicaboot gehouden van de zangeres die daar regelmatig zong. En zo zijn er nog vele mogelijkheden om de locatie voor het afscheid bijzonder en  persoonlijk te maken. Onze overtuiging is dat hoe meer het afscheid recht doet aan de overledene hoe meer vertroosting dit geeft. Wij doen erg ons best om de locatie persoonlijk te laten zijn, met alle begrip voor als de nabestaanden uiteindelijk toch voor de aula kiezen.

Een uitvaart is geen day in een lifetime maar een lifetime in a day. 

 

persoonljke-uitvaart-uitvaart1001lichtjes-veronicaschip-amsterdam
uitvaart1001lichtjes-uitvaartlocatie-schellingwouderkerk