Eerbetoon aan mijn opa

Dit is opa, ook wel bekend als Stephen Clarke. Hij was geweldig in zoveel dingen. Een daarvan was opa zijn. Hij was een navigator van de luchtmacht uit de Tweede Wereldoorlog, een echtgenoot, een vader en we ontdekten ook dat hij een geweldige fotograaf was. Hij werkte zich op in tal van managementfuncties om inkoper te worden bij een kleine juweliersfranchise in Australië genaamd ‘Prouds Jewelers’. In deze functie had hij het geluk om een ​​paar keer naar het buitenland te gaan om leveranciers te bezoeken. Hij zou zijn vertrouwde Voightlander-camera meenemen op deze reizen en onderweg foto’s maken. Elke keer dat hij thuiskwam, gaf hij de familie een diavoorstelling van de foto’s. Daarna werden de dia’s in een doos achter in een kast gedaan….

The Grandson


I’m Stephen Clarke’s Grandson. My name is Dave Tomkins. I’m an Art Director by trade but I quit working full time to work out how to make this site and get Grandpa’s Photos into the world. It’s one of the best decisions I’ve ever made. Pure happy accident. Quitting and doing something you’re passionate about is definitely worth it if you’re able. 

The site


This site has 100 of the best slides that were found in that cupboard. I included some of the family slides, mainly as many of those are great too. The aim was to tell Grandpa’s story and find as many of the locations in his photos as possible. I had always hoped that I’d be able to show Grandpa all the love his photos received online and prove to him once and for all that he was great a photographer. It wasn’t just his Grandson saying so, it was literally thousands of people. Unfortunately I didn’t get a chance to do that. Sadly, Grandpa passed away before I was able to show him. He was gone. But working on this project, talking about him everyday, imagining him wandering around Europe was, in some weird way, keeping him alive for me. So I decided to keep going, do more.

www.grandpas-photos.com