Mensen komen bij Jiska met kleding en stoffen die verhalen en herinneringen in zich dragen. De één met een vintage bruidsjurk, de ander met een Kashmir jas, nog gedragen door haar moeder. Kleren opruimen na iemands overlijden is vaak een emotioneel proces.Wat doe je met die kast vol kleren als iemand er niet meer is?

Intiem en persoonlijk

Kleren zijn intiem en persoonlijk. Ze omhullen niet alleen ons lichaam, maar zijn ook een uitdrukking van onze persoonlijkheid, eigenlijk van de ziel die in ons lichaam huist. Daardoor dragen kleding en stoffen herinneringen in zich. Alledaagse, feestelijke, verdrietige… Ze vertellen een heel verhaal.

Hommage aan…

Zoek jij een mooie bestemming voor deze kleding of nagelaten stoffen? Jiska van Vliet maakt er voor jou een mooi herinneringskledingstuk van. Een Hommage aan degene die een belangrijke rol in jouw leven speelde en nog steeds doet. Dat geeft troost. Zo draag jij degene als het ware met je mee.

Rouwverwerking

Door haar eigen noodzaak tot verwerken van een groot verdriet ontdekte Jiska vorm te geven aan het gemis. Het voelde of ze weer opnieuw moest leren leven… Het was een enorme uitdaging dit verlies te verweven in haar leven. Ze had behoefte om iets van haar overleden dierbare dichtbij me te dragen. In haar rouwverwerking vond ze troost in het voelen van die nabijheid en in het maken van mooie dingen. Zo heeft ze zich toegelegd op het transformeren van nagelaten kleding tot een draagbare of anderszins tastbare herinnering van stof.

Jiska van Vliet
Kleding met een Verhaal
Jiskavanvliet.nl

uitvaart1001lichtjes-kleding-met-een-verhaal-jiska-van-vliet
uitvaart1001lichtjes-kleding-met-een-verhaal-jiska-van-vliet
uitvaart1001lichtjes-kleding-met-een-verhaal-jiska-van-vliet