Aanwezig door een bloem met kaartje

Memorosa geeft ruimte voor een persoonlijke invulling van de laatste herinnering. 

De maatregelen omtrent het nieuwe coronavirus geven bizarre beelden van aula’s met meer leegte dan ooit. Verplichte afstand in een tijd dat nabijheid van geliefden zo gewenst is. Vele betrokkenen die nu niet in de gelegenheid zijn om de familie tijdens een uitvaart te ondersteunen, om letterlijk en figuurlijk om hen heen te staan en hun betrokkenheid te tonen door aanwezig te zijn.


Symbolisch aanwezig

Hierdoor is het idee ontstaan om mensen die normaal naar de uitvaart zouden komen de gelegenheid te geven symbolisch aanwezig te zijn. Dit door een bloem (wellicht van de plaatselijke kwekers) in de aula op de lege stoelen of plekken te leggen. Zo is de aula toch gevuld met hun aanwezigheid en steun en hebben de nabestaanden een beeld bij de betrokkenheid. Aan de bloem kan een kaartje met een bericht voor de nabestaanden bevestigd worden. Na afloop van de ceremonie kunnen de kaartjes en deze bloemen met de nabestaanden mee naar huis ter ondersteuning.

Wellicht helpt het nabestaanden en mensen die normaal gesproken een uitvaart zouden bezoeken.

 

Bloemen ‘condoleance’ 

Mocht u meer willen weten over hoe deze ‘bloemen condoleance’ praktisch georganiseerd zou kunnen worden, kijk dan hier of neem contact op.