Uitvaart
1001lichtjes

Persoonlijke uitvaartbegeleiding in Amsterdam-Noord.

Wij verstaan de kunst om samen met jullie een betekenisvol afscheid te realiseren voor een bijzonder persoon. Dit doen we met aandacht, creativiteit en veel liefde.

1001lichtjes staat voor ‘lichtpuntjes’ op een verdrietig moment. Afscheid nemen met ruimte voor schoonheid en een glimlach. Lichtpuntjes die verlichting en kracht geven om daarna verder te kunnen gaan.

Illustratie: Claire van Heukelom

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar: 020 2157949

De kunst van het afscheid

goed om te weten

Persoonlijke begeleiding van uitvaarten, afscheidsbijeenkomsten, crematies en begrafenissen in Amsterdam-Noord. Ook als je een uitvaartverzekering hebt mag je ons de uitvaart laten begeleiden (al lijkt dat soms niet het geval). Wil je weten waar jij recht op hebt  – wij zoeken het graag voor je uit.

Heb je vragen, wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je berichtje zo snel mogelijk. Wil je dat we je begeleiden bij een overlijden. Bel ons dan even op nummer 020 2157949.

Bij overlijden zijn we dag en nacht bereikbaar: 020 2157949

vastleggen wensen

Soms is er de behoefte om de uitvaart te bespreken bij leven. Fijn voor de nabestaanden om te weten wat ze kunnen verwachten, ook op financieel vlak. We hebben speciaal hiervoor een wensenboekje ontwikkeld zodat al jouw wensen op één plek te vinden zijn. In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek gaan we samen het afscheid – naderend of ver weg – voorbereiden. Na ons gesprek ontvang je een kostenoverzicht dat aansluit bij jouw wensen. Bel of mail om direct een afspraak in te plannen. Vind je het prettiger om zelf aan de slag te gaan stuur ons een mail, we sturen het wensenboekje graag naar je toe (kosteloos).

BIJ OVERLIJDEN

Wat te doen na overlijden. Laat het even doordringen, neem de tijd samen.

OVER ONS

Al sinds 2012 zijn wij actief in de wereld van afscheid.

INSPIRATIE

Het is tijd om invulling te geven aan de afscheidsbijeenkomst.

Ervaringen van nabestaanden

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 1001lichtjes exact weet hoe ze iemand een heel mooi, persoonlijk en niet standaard eerbetoon kunnen geven. Hele fijne herinneringen aan het afscheid van mijn vader.

Babette

Fijne invoelende begeleiding en alles heel goed geregeld. Attent en bescheiden, maar ook slagvaardig en praktisch. Afstemming met ons over wat we zelf konden en wilden doen. Er werd alles aan gedaan om uitvaart en organisatie op ons budget aan te laten sluiten. Het was mooi en we zijn blij dat jullie ons hebben geholpen!

Margriet

Jullie waren geweldig en liefdevol. Ik denk niet dat Sjaak gevonden zou hebben dat ook maar “iets” beter had gekund.
Het is fijn en troostend dat het afscheid van mijn lief zoveel liefde en zoveel schoonheid in zich draagt. Wil je de mevrouw van de bloemen vele malen dank zeggen: 3 x in de roos dit stuk, met echt zijn lievelingsbloemen zoals de kievitsbloem en de klaproos. Ook de hapjes waren voortreffelijk. De kist was prachtig en zelfs de auto. Ik ben jou en Richard en de mensen van de kerk daar erg dankbaar voor! Duizend maal dank! 

Marianne K.

Via deze weg wil ik jullie beiden nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding en alle hulp bij de uitvaart van Renée. Vanaf het eerste gesprek zaterdag waren we erg blij met jullie menselijke en begripvolle aanpak en wij kijken alledrie achteraf met een fijn gevoel terug op de dienst. Ook hebben we veel troostende en mooie reacties gehad van zowel aanwezigen als kijkers van de livestream. 

Lennert F.

Een dierbare verliezen is zwaar, opeens zijn wij geen kind meer. Mijn zus en ik hebben het afscheid van onze moeder als heel fijn ervaren, Richard kende ik van een aantal jaar geleden. Liesbeth en Richard hebben ons op een bijzondere manier bijgestaan in de moeilijke dagen van afscheid nemen. Ik was op dat moment zelf niet in staat om te bedenken op wat voor manier ik afscheid wilde nemen. Richard kwam met mooie ideeën, wat leidde tot een prachtig afscheid. Liesbeth en Richard onze dank is groot!

Anita M.

Lieve Richard en Liesbeth, Enorm bedankt voor de mooie en zeer goed georganiseerde uitvaart en het inbrengen van ideeën. We hebben nu een goed en rustig gevoel en mooie dagen om aan terug te denken met veel warme tranen. Vooral voor mijn moeder helpt het enorm voor de verwerking en het weer oppakken van haar eigen leven. Dank jullie zeer veel ?

Astrid F.

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. De hele crematie inclusief alles heeft me nog geen 3000 euro gekost.

Joke K.

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst.

Marije D.

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder.

Loes H.