ideeën

inspiratie

Het is tijd om invulling te geven aan de afscheidsbijeenkomst: vervoer, sprekers, het vervoer, de bloemen, de muziek, projectie fotos, rituelen, bijdragen van kinderen, catering etc etc. Waar nodig en gewenst denken we mee, dragen als het nodig is ideeën aan voor de invulling en geven tips ter inspiratie. Het belangrijkste is dat de uitvaart minimaal zo bijzonder zal zijn als de overledene was.

INSPIRATIE BROCHURE
Ter inspiratie hebben we een selectie gemaakt van kisten, manden, draagbaren, waden en rouwkaarten – misschien kan het helpen om een keuze te maken. Klik hier om naar onze online brochure te gaan.

KAART VERGEET-MIJ-NIETJES
Chantana.nl

INSPIRATIE VOOR DE DAG ZELF
Mooie zelfgemaakte ‘boom’ met foto’s van de overledene. Samen op zoek naar oude en nieuwe foto’s.  

LICHTPUNTJES
Kleine lichtpuntjes voor de dag zelf of later. Om blij van te worden. Vergeet-Mij-Nietjes van porselein van Saskia de Rooy.

HERDENKINGSPLEKJE
Kleine lichtpuntjes voor de dag zelf of later. Om blij van te worden.

LICHTPUNTJES
Het kan mooi zijn om mooie, kleine inspiratiekaartjes neer te leggen waar iedereen een laatste boodschap op kan schrijven. Om te bewaren ter herinnering aan deze dag.

HIDDEN MEMORIES
Puur Anders

BLOEMEN
Mooi rouwwerk; los, wild, weelderig en waar mogelijk met echte tuinbloemen. Natuaturlijk nemen de bloemen het verdriet van verlies niet weg, maar ze kunnen wel een heel klein beetje verzachting brengen op het  moment van afscheid. Voor Afscheidstuintjes.nl alle reden om ieder boeket en ieder stuk zo mooi mogelijk te maken.

VARENDE LICHTBOOTJES
 Een betoverend schouwspel op het water met deze kleine varende lichtbootjes van papier. Gebruik de varende lichtbootjes na een crematie of tijdens een herdenking. Schrijf jouw boodschap op het bootje en ze zoeken hun weg op het water en nemen jouw wensen en gedachten mee op de stroom.
Jurianne Matter

ROUWKAART OF DIGITAAL
Hebben jullie zelf ideeën voor de rouwkaart of liever digitaal een bericht sturen? Om je op op weg te helpen hebben wij een aantal rouwkaarten en rouwbrieven verzameld ter inspiratie. We nemen ze mee bij ons eerste bezoek. 
Ansichtkaart: Chantana.nl / Vergeet-Mij-Nietjes Saskia de Rooy

EEN LAATSTE PLEK IN DE NATUUR

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plekje?

Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand, of juist in het open heideveld. Bij Natuurbegraven Nederland ben je vrij om zelf een eigen plek voor je kist of urn te kiezen, in een speciaal daarvoor bestemd natuurgebied.

INSPIRATIE LINT / ROUWLINT
Bijgaand ter inspiratie mooi werk van seetvanhout voor het zelf maken van een persoonlijke (rouw)lint.

IEDEREEN, JONG EN OUD KAN HELPEN
Juist als er jonge kinderen zijn is het fijn om ze erbij te betrekken. De mooiste schelpjes, een zelf geplukt bloemetje, de liefste tekening. 

MINI URNEN IN DOOSJE
Monumentalista

CATERING

Sommige locaties werken met een vaste cateraar. Op andere is het mogelijk om zelf het eten en drinken mee te nemen of te laten verzorgen. Van een complete maatltijd thuis tot een vers bereide sandwich of lekkere, kleine (warme of koude) hapjes op maat op locatie (zowel binnen als buiten). Wij werken graag samen met George van FoodDept catering. FoodDept ontzorgt: mooie linnen kleden op de tafels, altijd verse bloemen en laten tot slot alles opgeruimd achter.

UITVAARTLOCATIE
Een afscheidsbijeenkomst bij een crematorium of begraafplaats is een mogelijkheid maar ook op veel andere plekken mag en kan dit. Bijvoorbeeld in je favoriete restaurant of kroeg, een industriele loods, een bijzondere lcoatie van stadsherstel, een strandtent of een weiland van een bevriende buur. 

HERINNERINGSKAART ZEE
Claire van Heukelom

KIST, BAAR OF WADE
Wat gaat het worden? Een simpele, sobere kist of toch die klassieke? Licht of donker? Gaan jullie de kist beschilderen of er op schrijven? Of misschien toch liever een mand. Ingewikkeld in een wade op een baar is ook een mooie optie. Hier wat tips om je op weg te helpen bij het kiezen.
Foto: Marjoleine van Kalken, kisten Beergenburg.nl

MUZIEK
Weet jij niet precies welke uitvaartmuziek je moet kiezen? Bijgaand een  link naar Spotify met de persoonlijke muziekkeuze van onze uitvaarthelper Richard ter inspiratie voor een bijzonder afscheid.

DE FILOSOFIE ACHTER DE ORIGAMI KRAANVOGEL
 De kraanvogels staan symbool van vrede, liefde en saamhorigheid, en ze zouden zorgen voor geluk. Iemand die duizend kraanvogels vouwt een wens mag doen. Lukt dat niet: roep de hulp in van vrienden en familie en begin samen met vouwen. Sowieso fijn om samen te doen en mooi als decoratie op de uitvaartdag.

It’s Going to be Perfect!

Let’s Plan Your Big Day!