gele takjes illustratie claire van heukelom uitvaart1001lichtjes

Bijzonder
afscheid

“A funeral is not a day in a lifetime. It’s a lifetime in a day.”

Uitvaartbegeleiding uitvaart1001lichtjes helpt bij de organistatie van een begrafenis of crematie. We helpen je graag een bijzonder afscheid voor een bijzonder mens te realiseren. Niet zoals ‘het hoort’, maar zoals jij het graag wilt. Voor grote gezelschappen of juist in kleine kring. We zijn werkzaam in Amsterdam, Bussum, Naarden, Hilversum, Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen en Weesp (Vechtstreek). Op verzoek verzorgen we ook een uitvaart elders in het land.

Bij overlijden dag en nacht bereikbaar: 020 2157949.

Illustratie: Claire van Heukelom, foto Ineke Nicolaas RIP

Vrijblijvend
kennismaken?
klik hier

Afscheid nemen in tijden van Corona

Sinds vorig jaar maart hebben we allemaal te maken met het coronavirus. Hierdoor verandert er veel voor een uitvaart. Weet dat wij – ondanks deze beperkingen – er alles aan zullen doen om samen met jullie deze belangrijke dag zo goed mogelijk vorm te geven. Juist in deze periode denken we mee in alles wat er allemaal wél kan.

Voorbeeld mogelijkheden en indicatie kosten

Ervaringen van nabestaanden

Een dierbare verliezen is zwaar, opeens zijn wij geen kind meer. Mijn zus en ik hebben het afscheid van onze moeder als heel fijn ervaren, Richard kende ik van een aantal jaar geleden. Liesbeth en Richard hebben ons op een bijzondere manier bijgestaan in de moeilijke dagen van afscheid nemen. Ik was op dat moment zelf niet in staat om te bedenken op wat voor manier ik afscheid wilde nemen. Richard kwam met mooie ideeën, wat leidde tot een prachtig afscheid. Liesbeth en Richard onze dank is groot!

Anita M.

Lieve Richard en Liesbeth, Enorm bedankt voor de mooie en zeer goed georganiseerde uitvaart en het inbrengen van ideeën. We hebben nu een goed en rustig gevoel en mooie dagen om aan terug te denken met veel warme tranen. Vooral voor mijn moeder helpt het enorm voor de verwerking en het weer oppakken van haar eigen leven. Dank jullie zeer veel ?

Astrid F.

Door de Corona mocht mijn man Clemens alleen in kleine kring gecremeerd worden. Juist die kleinheid gaf een speciale intimiteit. Ook door de warme “leiding” van Richard en Liesbeth. Ze regelden ook dat anderen via internet de bijeenkomst “live” konden bijwonen. Na afloop moest iedereen meteen naar huis, maar wij hadden een “halfgoedgekeurd” samenzijn op een mooie plek bij het parkeerterrein. Een picknick met bubbels om te zorgen dat niet iedereen “koud” na afloop naar huis ging. De hele crematie inclusief alles heeft me nog geen 3000 euro gekost. (zie voorbeeld kosten ‘uitvaart ingetogen’)

Joke K.

In de gesprekken over de inhoud van het afscheid werd door Richard en Liesbeth steeds aangegeven dat “alles” kon. Verschillende suggesties werden gegeven waaronder een prachtige locatie aan het water voor de bijeenkomst. De kist met Laura ging eerst met de bestelbus van mijn broer, daarna op onze boot met de mensen met bootjes erachter aan, in een stoet van licht.  Daarna gedragen door haar 6 zussen naar binnen. De start van een heel bijzondere afscheidsdienst. (zie voorbeeld kosten ‘uitvaart uitgebreid’)

Marije D.

Mijn ex Harry kon niet bij zijn nieuwe partner worden opgebaard. Onze kinderen wilden dat hij bij mij werd opgebaard. Dat gebeurde: een rare situatie. Ondanks dat er (zacht gezegd) geen goed contact was tussen de nieuwe partner en ons, zorgde Richard dat er toch een prachtige uitvaart voor Harry heeft plaatsgevonden, die recht deed aan iedereen. Ik heb zijn diplomatie en creativiteit bewonderd waarmee hij elk probleem wist op te lossen. Het idee van Richard om het laatste stuk naar het graf speciaal te maken, pakte prachtig uit. Iedereen stond vanaf het graf in twee rijen tegenover elkaar. De kist werd doorgegeven, zodat iedereen Harry letterlijk naar zijn laatste rustplaats heeft gedragen. Richard had gezorgd dat de kist hiervoor geschikt was gemaakt zodat niks fout kon gaan. Dit was heel bijzonder. (zie voorbeeld kosten uitvaart ‘pracht en praal’)

Loes H.

Bij overlijden?

bij overlijden
neem samen de tijd – er is geen haast

Je hoeft niet direct van alles te gaan regelen als iemand is overleden. Neem samen eerst even de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt. Wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt, mag je ons bellen (dag en nacht) op telefoonnummer: 0299 240012. Informatie over onze transparante tarieven en eerlijke werkwijze is hier te vinden.

Uitvaartverzorging 1001lichtjes helpt je bij het plannen van een bijzonder en betaalbaar afscheid. Niets hoeft, alles kan.
Arts bellen

Als iemand thuis is overleden, dan bel je – als je eraan toe bent – de (huis)arts. De arts komt om het overlijden vast te stellen en schrijft een verklaring van overlijden. Daarna neem je contact op met ons en kunnen wij helpen bij de eerste stappen: de laatste verzorging, uitzoeken van de lievelingskleren en meedenken over de laatste plek/opbaring – thuis of bij een uitvaartcentrum. De dagen erna bespreken we samen wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een begrafenis of crematie. Meer informatie vind je onder wensenKlik hier om ons online wensenboekje te openen.

corona

Sinds maart vori jaar hebben we allemaal te maken met het coronavirus. Hierdoor verandert er veel voor een uitvaart. Weet dat wij – ondanks deze beperkingen – er alles aan zullen doen om samen met jullie deze belangrijke dag zo goed mogelijk vorm te geven. Juist in deze periode denken we mee in wat er allemaal wél kan.

Bron: Imre van Buren, Koestersteen, Eva Schreuder

We werken transparant en eerlijk. We rekenen alle kosten een op een door. 
waar werken we

Uitvaart 1001lichtjes is werkzaam in Bussum, Naarden, Hilversum, Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen en Weesp (Vechtstreek). We werken samen met alle uitvaartverzekeraars. In overleg verzorgen we ook uitvaarten elders in het land.

laat je niet kisten

 ‘Laat je niet kisten door de commercie’ van Marieke Henselmans is een overzichtelijk boekje en handige leidraad om zelf de regie te behouden bij een uitvaart. De ervaringsverhalen in dit boekje laten zien dat er geen verband is tussen de pracht en de praal. Voor iedereen een aanrader om te lezen. Een werkboek helpt je stap voor stap uit te zoeken wat er al geregeld is. Je kunt je uitvaartwensen invullen, of samen met een ouder zijn of haar situatie in kaart brengen en zijn of haar wensen invullen. 

INSPIRATIE

VOOR en NA het afscheid

Bijgaand een selectie van een aantal bijzondere producten gemaakt voor speciale momenten. Ter inspiratie. Vind je het fijn om jouw persoonlijke wensen vast te leggen met behulp van ons wensenboekje? Klik hier om de PDF te downloaden.

Een bijzonder afscheid

Voor een bijzonder mens